Χωρίς οικοδομική άδεια τα έργα στο Αθλητικό Κέντρο

275
athlitiko kentro karpenisiou 02 672x420 1

Παραδοχή Σκλαπάνη

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 τέθηκε μεταξύ άλλων το ερώτημα προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ταξιάρχη Σκλαπάνη, για την εξέλιξη των εργασιών στο Αθλητικό Κέντρο. Σύμφωνα με την ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και προκατόχου της θέσης, Δημήτρη Λερογιάννη, τα έργα στο Αθλητικό Κέντρο προχωρούν χωρίς οικοδομική άδεια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λερογιάννης ανέφερε ότι πριν απομακρυνθεί από τη θέση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων και την ανεξαρτητοποίησή του, είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν τα έργα στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. «Σήμερα οι εργασίες γίνονται χωρίς οικοδομική άδεια. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν βιασύνη» τόνισε ο κ. Λερογιάννης και συνέχισε «αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι και τα κατακρίναμε ως αντιπολίτευση. Αφού ήταν έτοιμος ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας γιατί τελικά δεν εκδόθηκε και γίνονται έργα χωρίς άδεια;».

Στην απάντησή του ο κ. Σκλαπάνης, παραδέχτηκε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς άδειες εδώ και δύο χρόνια, γιατί βρήκαν «χαώδη κατάσταση» και έπρεπε να προχωρήσουν, συμπληρώνοντας «ας το κλειδώσουμε τότε ας το κλείσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε και παράλληλα να βγουν και οι άδειες. Ούτως ή άλλως για να μπει σε λειτουργία το Προπονητικό Κέντρο πρέπει να υπάρχουν οι άδειες που πρέπει να υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν υπήρχε αποχετευτικό σύστημα, ομβρίων, πάθαμε και το ατύχημα με το ρεύμα γιατί βρήκαμε καλώδιο ρεύματος μέσα σε σωλήνα ομβρίων υδάτων…».