Διαδικτυακή συνάντηση για τη Λίμνη Κρεμαστών

409
image00055.jpgiiiiiiiiii 768x576

Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, διαδικτυακή συνάντηση για τη Λίμνη Κρεμαστών πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Δημάρχων Καρπενησίου Χρήστο Κακαβά και Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη, Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και εκπρόσωπο του Δήμου Αμφιλοχίας, τους Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό και ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεργασία των Δήμων και των Περιφερειών για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για μια ακόμη χρονιά στη Λίμνη Κρεμαστών.

Μετά τη συνάντηση δήλωσαν:

Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης

«Πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κακαβά, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Τασιό, τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαυρομμάτη, και εκπρόσωπο του Δήμου Αμφιλοχίας,  για τη Λίμνη Κρεμαστών και είπαμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν δράσεις. Αυτήν την περίοδο φτιάχνεται μία εξέδρα από τη μεριά της Αιτωλοακαρνανίας και είπαμε μήπως κάνουμε μία κοινή εκδήλωση, όταν ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Εγώ επεσήμανα την προτεραιότητα της ασφάλειας, κατόπιν τη σημαντικότητα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Προσωπικά, έθεσα την πρόταση αντί να γίνονται οι βόλτες στη λίμνη ατομικά, να δίνονται εισιτήρια στον Δήμο Αγράφων, προκειμένου αυτός να τα παρέχει σε επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσελκύουν κόσμο. Σχολεία, ΚΑΠΗ, γενικότερα ομάδες μεγάλες, μπορούν να έρθουν και να συνδυάσουν τη βαρκάδα στη λίμνη με αναρρίχηση. Επίσης, προτείναμε οι βόλτες να ξεκινούν από διαφορετικές προβλήτες, από την Τατάρνα, από τον Αγ. Γεώργιο και από την Αιτωλοακαρνανία, και να γίνονται συνδυαστικά.»

Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς

«Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, συνεχίσαμε ομόφωνα το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους και την Περιφέρεια όσον αφορά τη λίμνη και θέσαμε ορισμένα θέματα κι ένα πλαίσιο δράσεων, πώς μπορούμε δηλαδή να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε τη λίμνη με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, στον τουρισμό και στην επισκεψιμότητα γενικότερα. Θέσαμε θέματα ασφαλείας, τα οποία πρέπει να τα διασφαλίσουμε, ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Από‘κει και πέρα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις win-win, να κερδίζουν δηλαδή όλοι οι δήμοι. Χρειαζόμαστε μεν δημόσιες υποδομές και επενδύσεις αλλά και ιδιωτικές, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Εμείς,όπως είναι γνωστό, έχουμε πρόσβαση σε ένα μικρό σημείο της λίμνης, κοντά στην Αγία Βλαχέρνα, τα Φιδάκια και την Τσαγκαράλωνα, και μέσω κάποιων ενεργειώνπου θα πραγματοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια, θέλουμε να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτότο κομμάτι στον Δήμο μας.»

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός

«Καλέσαμε στη συνάντηση την Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, και τους τέσσερις (4) δήμους, Δήμο Αγρινίου, Δήμο Αμφιλοχίας, Δήμο Καρπενησίου και Δήμο Αγράφων, για να ανανεώσουμε τη συνεργασία των έξι αυτών φορέων για τη Λίμνη Κρεμαστών. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για την περιοχή μας, στο οποίο έχουμε προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, και με τη συνεργασία όλων των φορέων γίνεται κάθε χρόνο και πιο εμπλουτισμένο. Έτσι, λοιπόν, και τη φετινή χρονιά ξεκινάμε να σχεδιάσουμε από κοινού κάποιες δράσεις, για παράδειγμα σίγουρα θα υπάρχει ξανά δρομολόγηση περιηγήσεως στη λίμνη με τη μίσθωση σκαφών. Στη συνάντηση, θέσαμε τους στρατηγικούς στόχους για το ερχόμενο διάστημα, να υπογραφεί δηλαδή ξανά το μνημόνιο συνεργασίας που υπάρχει με τους φορείς που μας αφορά η ανάπτυξη της λίμνης, δηλαδή τη δική μας Περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία και τους τέσσερις (4) δήμους.»