Εκμισθώνεται για 3 χρόνια το ισόγειο κατάστημα στην Εθνική Τράπεζα Ραπτοπούλου

685
raptopoylo

Την απευθείας εκμίσθωση του ακινήτου που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.

Συγκεκριμένα  πρόκειται για ισόγειο κατάστημα εμβαδού 63,00 τ.μ. στην Εθνική Τράπεζα με ποσό 100,00 ευρώ μηνιαίως για διάρκεια τρία (3) έτη. Ο Δήμος Αγράφων προβαίνει στην απευθείας ανάθεση γιατί επωφελείται από τη μη καταβολή καμίας δαπάνης για την συντήρηση (ελαιοχρωματισμοί, πληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, κ.α.) και λόγω ότι στο υπάρχον κτίριο δεν υπάρχει καμία οικοσκευή, δεν έχει εκδοθεί ποτέ άδεια καταστήματος και χρειάζονται αρκετές παρεμβολές ώστε να πάρει άδεια. Επίσης το γεγονός ότι ο Δήμος Αγράφων δε θα επιβαρυνθεί με έξοδα για τις τροποποιήσεις και το κτίριο θα περιέλθει στην κατοχή του λειτουργικό, δικαιολογούν επίσης την απευθείας εκμίσθωση. Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν στην αγορά ακινήτων, το ενδιαφέρον για μισθώσεις είναι πολύ περιορισμένο, καθιστώντας έτσι αμφίβολη την έκβαση τυχόν διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εξεύρεση μισθωτή.

Επίσης έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι στην Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου λειτουργεί το μοναδικό υποκατάστημα Τράπεζας στο Δήμο Αγράφων. Σε αυτό μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Καρπενήσι είτε στο Αγρίνιο που είναι χιλιόμετρα μακριά. Επίσης εξυπηρετούνται και οι πολίτες όμορων χωριών άρα προσφέρει κοινωνικό και οικονομικό έργο στην περιοχή. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τη θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Ραπτοπούλου.