Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας: Συνεργασία με τον κ. Τέλιο

320
telios1

Συνεργασία για όλα τα θέματα που προωθεί η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας, για τον Ιστορικό και Γεωγραφικό Χώρο των Αγράφων (Θεσσαλικά και Ευρυτανικά Άγραφα), είχε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της ΕΑΧ, Βασίλης Τσαντήλας με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ Κωνσταντίνο Τέλιο.

Στην μακρά και ουσιαστική συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση ουσίας και εκφράστηκε η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και συνεχούς επαφής, για καλύτερη αντιμετώπιση και προώθηση θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα από τον κ. Τσαντήλα επιδόθηκαν υπομνήματα της Ένωσης:

  1. Για την επέκταση του Ειδικού Προγ/τος ΑΓΡΑΦΩΝ, σε όλες τις ορεινές κοινότητες των Θεσσαλικών Αγράφων και Δήμου Καρπενησίου ανεξάρτητα από τον Δήμο που έχουν περιέλθει λόγω «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και οι οποίοι χαρακτηρίζονται πεδινοί: Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου.
  2. Χρηματοδότηση της Γέφυρας στον ποταμό ΜΕΓΔΟΒΑ ή ΤΑΥΡΟΠΟ, κατά προτεραιότητα που εντάσσεται στον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ.
  3. Προγραμματισμό χρηματοδότησης του τμήματος: Έξοδος ΓΙΑΝΝΟΥΣΕΪΚΑ – Ι. ΜΟΝΗ – ΓΕΦΥΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΗ – Σύνδεση με κύριο Δίκτυο ΝΕΡΑΪΔΑΣ, μήκους 4,5 χλμ. 

Η περάτωση αυτού του τμήματος δημιουργεί την πιο σημαντική ΟΡΕΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΝΕΡΑΪΔΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΟΥΖΑΚΙ – ΠΥΛΗ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ.

  1. Τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϋ, σε «Ρογγάκια» ή Κουκέϊκα Καροπλεσίου.
  2. Αποπεράτωση συνδέσεων Δήμων Αργιθέας Λίμνης Πλαστήρα με Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
  3. Περάτωση τμήματος 1χλμ ΜΟΛΟΧΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ.
  4. Υπόμνημα για αποκαταστάσεις από θεομηνία ΝΤΑΝΙΕΛ
  1. Πλήρες πρόγραμμα Δράσεων Πολιτισμού για το 2024, με αιχμή το 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, που προτείνεται η διοργάνωση σε όλους τους Δήμους και η έκδοση και επανέκδοση: ΣΥΝΑΞΑΡΙ 12 ΑΓΙΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ, ΟΙ ΚΤΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ν ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, το λεύκωμα «ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΓΡΑΦΑ». Η συμμετοχή στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ.

Από την πλευρά του κ. Τέλιου, δηλώθηκε η βούληση για συνεργασία και ανταπόκριση των θεμάτων, θα αξιολογηθούν μετά από ιεράρχηση σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας Θεσσαλίας.