Για Δημογραφικό, Προσλήψεις, Δρόμους μίλησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο Αλέξης Καρδαμπίκης

531
screenshot 2024 02 06 at 11.14.54 pm copy

Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Λαμίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, με σκοπό να μιλήσει για τα προβλήματα του Δήμου, αλλά και για την επιτυχία που σημειώνει το πρόγραμμα επιδότησης γυναικών που επιλέγουν να γεννήσουν και να μείνουν στο Δήμο Αγράφων. Μάλιστα ο κ. Καρδαμπίκης τόνισε ότι οι γυναίκες γεννούν εντελώς δωρεάν, ενώ το επίδομα αυξήθηκε από τα 1.500 ευρώ στις 3.000 με στόχο να αυξηθούν οι γεννήσεις στο γηραιότερο Δήμο της χώρας. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον Δήμαρχο έχουν καταγραφεί 53 γεννήσεις.

Παράλληλα ο κ. Καρδαμπίκης ανέφερε ότι μεταξύ των δράσεων που πραγματοποιούν είναι ότι κάθε χρόνο βραβεύουν τους μαθητές που αρίστευσαν, καθώς και ότι μαζί με τους Δημάρχους από τους γειτονικούς νομούς έχουν προβεί σε μια σειρά προτάσεων με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Ανάσα έχει δώσει στο Δήμο και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για να ανέργους 55-67,δίνοντας προσωρινή λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του Δήμου. Ακόμη ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο  μεταξύ άλλων ζήτησε την υλοποίηση προγράμματος και για τα νέα παιδιά. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα του Δήμου το οποίο αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων είναι το μεγάλο πρόβλημα των λύκων που οδηγούν στην καταστροφή της κτηνοτροφίας, αλλά και στις διαδικασίες και τη νομική οδό που έχει προβεί ο Δήμος για τα ανταποδοτικά τέλη από τα υδροηλεκτρικά της Λίμνης Κρεμαστών.

Τέλος ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στο οδικό δίκτυο των Αγράφων και για τον καινούριο δρόμο που έχει προκηρυχθεί για Κέδρα – Βραγγιανά προς Μουζάκι και για το δρόμο που θα ξεκινήσει ύστερα από τη χρηματοδότηση του Πρωθυπουργού Άγραφα- Σάικα – Καρδίτσα. Κλείνοντας ζήτησε από την Κυβέρνηση περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον για τα Άγραφα.