Γιορτή του Πατέρα και νέα αρχή στη Φουρνά

310
fourna

 Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες

Μια ζεστή, ανθρώπινη και αισιόδοξη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Φουρνά Ευρυτανίας, όπου ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας επισκέφθηκε το γραφικό χωριό, τιμώντας τη Γιορτή του Πατέρα και δίνοντας το «παρών» στα εγκαίνια του νέου καταστήματος “Τα Πάντα Όλα”, που άνοιξε πρόσφατα από μία πολύτεκνη οικογένεια που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου είχε στόχο να στηρίξει έμπρακτα την οικογενειακή επιχειρηματικότητα σε κάθε γωνιά της Ευρυτανίας και να αναδείξει τη σημασία της παρουσίας νέων οικογενειών στα μικρά χωριά, τα οποία προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανά απέναντι στη δημογραφική πρόκληση.

Οι γυναίκες του Συλλόγου περιηγήθηκαν στο χωριό, αντάλλαξαν ευχές με τους κατοίκους και τίμησαν τους πατεράδες της κοινότητας, προσφέροντας συμβολικά δώρα και μοιράζοντας συγκίνηση. «Στόχος μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες που επιλέγουν να ζουν στην Ευρυτανία και να χτίζουν εδώ το μέλλον τους. Ειδικά στις πολύτεκνες οικογένειες, που αποτελούν ελπίδα για τον τόπο μας», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Πετροπούλου Ιουλία.

Παρόντες η δασκάλα του χωριού Παναγιώτα Διαμάντη και ο ιερέας πατήρ Κωνσταντίνος  που με ακούραστη δράση και ανιδιοτελή διάθεση, κινητοποίησαν φορείς, κάτοικους και φίλους της Φουρνάς, ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά η εγκατάσταση της πολύτεκνης οικογένειας και η δημιουργία του καταστήματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε συγκινητικό κλίμα, με κοινή υπόσχεση για συνέχιση της στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών και επαφή με τις γωνιές της Ευρυτανίας που διψούν για ζωή και προοπτική.