Στην γέφυρα Τατάρνας βρέθηκε ξανά προ ημερών η Κατερίνα Σολδάτου, δημιουργός του “Greece has soul”, στο πλαίσιο γυρισμάτων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Aerial Greece». Η γνωστή χορογράφος και performer εναέριου χορού, είχε επισκεφτεί ξανά την Δυτ. Ευρυτανία για να κινηματογραφήσει τα πολύ εντυπωσιακά εναέρια χορευτικά της το 2017, διαφημίζοντας και τότε με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της Ευρυτανίας με φόντο τα πανέμορφα, τιρκουάζ νερά της λίμνης των Κρεμαστών.

Το «Greece has soul» (η Ελλάδα έχει ψυχή), στόχο έχει να αναδείξει την Ελλάδα, ιστορικά και φυσικά μνημεία, μέσω του εναέριου χορού, με πανιά σε μεγάλα ύψη και σε πρωταγωνιστικό ρόλο τις γέφυρες. Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Σολδάτου έχει κάνει aerial dancing στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και Χαλκίδας, στους βράχους των Μετεώρων, στη Σαντορίνη, στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, το Φαράγγι του Βίκου κ.α

«Ο τόπος μας έχει ανάγκη να αναδείξει τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά του προσόντα κι αυτή η ιδέα της κ. Σολδάτου πρέπει να στηριχτεί γιατί η προβολή του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής επαγρύπνησης, είναι ευθύνη όλων μας», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης για το πρότζεκτ. Στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ τον Δήμο Αγράφων εκπροσώπησε η πρόεδρος Τουριστικής Προβολής Αννέτα Κοτρώνα.