Η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κύπρου στη Βίνιανη

111
kardampikis viniani

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Αγράφων τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης βρέθηκε στο χωριό της Παλιάς Βίνιανης για να συμμετέχει στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στο εκκλησάκι του γραφικού και ιστορικού αυτού χωριού παρουσία πλήθος πιστών.

Στο προαύλιο της εκκλησίας ο κ. Καρδαμπίκης συνάντησε την Ειρήνη Πική, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω στην Κύπρο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, Γενικό Διευθυντή Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας που κατάγεται από τη Βίνιανη, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καρδαμπίκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα εδώ την Ειρήνη Πική, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω στην Κύπρο και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, Γενικό Διευθυντή Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας που κατάγεται από τη Βίνιανη και βρέθηκαν εδώ αυτές τις Άγιες ημέρες για να ξεκουραστούν. Το ενδιαφέρον και η σχέση της οικογένειας Παπαγεωργίου με την ιστορική Βίνιανη είναι διαρκές και αξιοθαύμαστο. Δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και πάντα βρίσκουν ένα λόγο για να επιστρέφουν. Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος να πρεσβεύει υπέρ Ημών και να μας χαρίζει την πολύτιμη υγεία! ευημερία! ειρήνη!!». Ο Δήμαρχος Αγράφων παρευρέθηκε επίσης μαζί τους αντιδημάρχους του Γιώργο Αθανασίου, Διώτη Αργυρώ και Παναγιώτη Ζαχαράκη στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε στα Τοπόλιανα προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου. Ο κ. Καρδαμπίκης ανέφερε τα εξής «Συγχαρητήρια στην εκκλησιαστική επιτροπή.Η μεγάλη προσέλευση, το κέφι, οι εξαίρετοι μουσικοί και η καλή καρδιά δημιούργησαν ένα μοναδικό γλέντι που ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

Ο εορτασμός του Αγ. Γεωργίου στο Παλαιοχώρι

Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό τελέστηκεμε μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου και στο χωριό Άγιος Γεώργιος – Παλαιοχώρι του Δήμου Αγράφων. Παρούσες στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη Θεία Λειτουργία ήταν η Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς Οικονόμου και η Χρυσούλα Σουλιώτη εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγράφων. Στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού στήθηκε χορός με πλήθος ντόπιων και επισκεπτών που συμμετείχαν στο εορτασμό.