Καυτή Καρέκλα

158
03 page 0001 1 1

Το 3ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου με αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας και τερματισμό στο Βελούχι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Την επόμενη βέβαια μέρα από τον αγώνα, πολίτες του Δήμου Καρπενησίου ανέβηκαν στο βουνό για άθληση και παρατήρησαν ότι το περιβάλλον δεν έμεινε ανεπηρέαστο, μιας και δεκάδες σκουπίδια βρίσκονταν διασκορπισμένα στους δρόμους. Στο πρόβλημα αυτό απάντησε και ο Δήμος Καρπενησίου και η Περιφέρεια, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο σε ποιανού τη δικαιοδοσία βρίσκεται ο καθαρισμός του οδικού δικτύου.

κ. Χαβέλος Θανάσης, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για ζητήματα καθαριότητας

Δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Καρπενησίου να μαζέψει τα σκουπίδια στο Βελούχι, μιας και όπως ξέρετε δεν υπάρχουν κάδοι και δεν γίνεται αποκομιδή. Επίσης, δε γνωρίζω, εάν ο Δήμος Καρπενησίου όρισε υπαλλήλους για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου για τη συγκεκριμένη συνθήκη, του ποδηλατικού γύρου δηλαδή. Πάντως, από τη Λαγκαδιά ‘και πάνω’ είναι έργο της Περιφέρειας η καθαριότητα.

κ. Τασιός Αριστείδης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας

Ο δρόμος από τη Λαγκαδιά μέχρι και το Χιονοδρομικό είναι δημοτική οδός. Ακόμα και περιφερειακός δρόμος να ήταν, η αρμοδιότητα καθαρισμού του οδικού δικτύου, ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού του, είναι των δήμων.