Κυκλοφόρησαν τα ‘ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΑ’ | ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023

714
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΑ

Διαθέσιμο είναι το τεύχος 14, για την περίοδο Φθινοπώρου – Χειμώνα 2023 του περιοδικού ‘ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΑ’ αφιερωμένο όπως ήταν φυσικό στη μεγάλη απώλεια, τον μέχρι πρότινος αρχισυντάκτη και υπεύθυνο για την ύλη του, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ευαγγελοδήμο, ο οποίος άφησε πίσω του ένα πολύ αξιόλογο έργο, όταν στα 69 του χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Οι πρώτες σελίδες του περιοδικού καλύπτονται από τα κείμενα της κόρης του, Ελένης Ευαγγελοδήμου, Δημοσιογράφου, με τίτλο ‘’Ένας χορός για μετά’’ και της αδερφής του, Μαρίας Ευαγγελοδήμου, Φυσικού και Ερευνήτριας, με τίτλο ‘’Δημήτρης, ο μονάκριβος αδερφός μου’’.

Κατόπιν, η κ. Νίκη Μπακογιώργου, Φιλόλογος, γράφει ‘’Για τον συμμαθητή και φίλο’’, ο κ. Πάνος Νιαβής, Λογοτέχνης, γράφει επιμνημόσυνη δέηση, και ακολουθεί η κ. Καλλιόπη Μπουρδάρα, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος της Επικράτειας, υπογράφει το κείμενο ‘’Αποχαιρετισμό στον φίλο μου’’ και η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, δρ. Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και προϊσταμένη ΓΑΚ Ευρυτανίας, αφιερώνει το κείμενο ‘’Μια βραδιά του καλοκαιριού’’.

Ακολούθως οι δημοσιογράφοι, κ. Νίκος Λαγκαδινός, κ. Νίκος Χασαπόπουλος και ο κ. Στάθης Χαϊκάλης αφιερώνουν τα κείμενα ‘’Αγαπούσε τη δημοσιογραφία και το Καρπενήσι’’, ‘’Μαζί στο «Βήμα»’’ και ‘’Η όμορφη Ευρυτανία του Δ. Ευαγγελοδήμου’’ αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ηλίας Μπουμπουρής, Ιστορικός Ερευνητής, αφιερώνει το κείμενο ‘’Για τον Δημήτρη Ευαγγελοδήμο, Μνήμη της απώλειας σε παρακαταθήκη’’, ο κ. Γιάννης Δημητρίου, Γεωλόγος, το ‘’Ο θείος μου ο Δημητράκης’’, και η κ. Ντορίτα Λαδοπούλου, από τον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών το ‘’Ένα γλυκό μυστικό’’.

Στο τέλος του περιοδικού, παρατίθεται το α’ μέρος ‘’Η ενορία μου’’ που αποτελεί προδημοσίευση από το υπό έκδοση βιβλίο ‘’Οι εκκλησίες μου’’ του Δημήτρη Ευαγγελοδήμου, καθώς και αναμνηστική πλακέτα από το περιοδικό αφιερωμένη σε εκείνον.