Μάρκος Μπότσαρης και Λόρδος Βύρων: Εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

570
kipe

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον Μάρκο Μπότσαρη (1790 – 1823) και τον Λόρδο Βύρωνα (1788 – 1824) στο Πολεμικό Μουσείο με τίτλο «Δύο αγνοί αγωνιστές υπέρ της ελευθερίας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γουριάς Αιτ/νίας, ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη», ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας, ο Σύλλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορος», ο Σύλλογος των Απανταχού Πετριλιωτών «Το Πετρίλο», ο Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων Ψυχικού, ο Σύλλογος Θρακιωτών Αθηνών, ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «Ο Ορφέας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης «Αχελώος».

Στον χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν κειμήλια του μεγάλου ήρωα Μάρκου Μπότσαρη με την ευγενική παραχώρηση της οικογένειας των απογόνων του μεγάλου ήρωα ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε VR τον θάνατο του ήρωα στο Κεφαλόβρυσο.

Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική παραχώρηση του Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου Ευρυτανίας με υπεύθυνη την κ. Ηλιάννα Ζιώγα – Μουσειολόγο. Τα κείμενα και την αφήγηση επιμελήθηκαν η κ. Μαρία Αποστόλου και η κ. Ελένη Γκόγκου, η οποία ήταν υπεύθυνη και για την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης.