Μια ακόμα τηλεοπτική παραγωγή πλημμύρισε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες με τα πανέμορφα τοπία και τις ομορφιές της Ευρυτανίας. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Απριλίου, σε δυο επεισόδια, από την τηλεοπτική συχνότητα του Mega TV, η δημοφιλής τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, βρέθηκε με την εκπομπή της ‘My Greece’ στο Καρπενήσι και παρουσίασε μερικές από τις ομορφιές του Δήμου Καρπενησίου.

Παρά τα ατυχή λάθη με τα ‘Ευρυτανιώτικα’ προϊόντα, οι φυσικές ομορφιές και τα μοναδικά τοπία της Ευρυτανίας καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο από το να γίνει η καλύτερη διαφήμιση του τόπου μας.

Η επιλογή της εκπομπής σε γενικές γραμμές ήταν να ακολουθήσει την ‘πεπατημένη’ και να επισκεφτεί τα πιο γνωστά και επισκέψιμα σημεία του Δήμου Καρπενησίου, στην Ποταμιά. Μικρό και Μεγάλο Χωριό, Κορυσχάδες, Κλειδί, Ι.Μ. Προυσού, Φιδάκια, ήταν οι προορισμοί που επισκέφτηκε η δημοφιλής καλλιτέχνιδα, μαζί με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη που βρέθηκε μαζί της σε αυτή την περιπλάνηση στα πανέμορφα τοπία της Ευρυτανικής γης. Ξεχώρισε η ξενάγηση τους στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα, και η συγκινητική εξιστόρηση του Ηγουμένου της Ι.Μ. Προυσού π. Ιωαννίκου, για τα θαύματα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και της ιστορικότητας της μονής. 

Οι δυο πρωταγωνιστές είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην ιππασία, την τοξοβολία, την πεζοπορία αλλά και τη… μαγειρική, δοκιμάζοντας τις μοναδικές και αυθεντικές γεύσεις της Ευρυτανίας. Γαλακτομπούρεκο, λουκάνικα, προσούτο, παραδοσιακή φασολάδα μικροχωρίτικα φασόλια, από τις κλασικές γεύσεις, κέρδισαν το ενδιαφέρον των δυο επισκεπτών και η μοναδικές γλυκόξινες μαρμελάδες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με έδρα το Μεγάλο Χωριό ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’, κέρδισαν τις εντυπώσεις για την πρωτοτυπία και τη νοστιμιά τους. Με έμπνευση την παραδοσιακή συνταγή της Ευρυτανίας, το στιφάδο με κάστανα, παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη και δημιουργική συνταγή, μιας γλυκόξινης μαρμελάδας με γεύση στιφάδο για να συνοδέψει τα υπέροχα τυριά και αλλαντικά της Ευρυτανίας!

Οι μοναδικές μαρμελάδες της ΕΥΡΥΤΗΣ

Video της εκπομπής MY GREECE

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο