Οι Γάλλοι στα Άγραφα για την αντιμετώπιση των λύκων

589
kardampikis

Η υλοποίηση ενός καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος για την προστασία αιγοπροβάτων από επιθέσεις λύκων, με τη συμμετοχή 2 εθελοντών κτηνοτρόφων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε.

Για την εφαρμογή του προγράμματος, τοποθετήθηκαν σήμερα στη Βαρβαριάδα και αύριο στο Μπόστιανο, στα αιγοπρόβατα περιλαίμια με φερομόνες λύκου, για να αποτρέπουν τις επιθέσεις. Το πρόγραμμα γίνεται στον Δήμο Αγράφων παρουσία και του Γαλλικού επιτελείου που απαρτίζεται από τους κ. Stéphane Asikian, Nicolas Sanchez και Christian Ilosa από την Bioassays καθώς και από τον κ. Μιχάλη Καψανάκη από την Bioterramar.

«Η “φωνή” των Αγράφων για την προστασία του τόπου μας και το συμφέρον των κτηνοτρόφων μας, ακούστηκε εκτός συνόρων. Με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Καψανάκη, που είναι ο συνδετικός κρίκος Ελλάδας και Γαλλίας, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με τους Γάλλους επιστήμονες προσφέρει λύση στο πρόβλημα των επιθέσεων των λύκων στα βοσκοτόπια. Σύντομα θα τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν» ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.