ΠΕ Ευρυτανίας: Έργα βελτίωσης ασφάλειας των οδικών δικτύων

114
road

Τρεις νέες συμβάσεις για την αναβάθμιση των οδικών δικτύων της Π.Ε. Ευρυτανίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός. Οι τρεις νέες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 207.400,00 €, αφορούν στη βελτίωση του Επαρχιακού Δικτύου στην Καστανιά προς Πρόδρομο, στην Καστανούλα προς Σκοπιά και στους Δομιανούς προς Αγία Τριάδα.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση διαπιστωμένων βλαβών και φθορών και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, χωρίς περαιτέρω διαπλατύνσεις και αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του υφισταμένου οδικού δικτύου. Οι παρεμβάσεις θα βοηθήσουν στην εξυγίανση και αποκατάσταση διαπιστωμένων βλαβών των οδοστρωμάτων (ζυμώματα), στην ανακατασκευή οδοστρωσίας, στην επούλωση λάκκων, στην τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, στην ανακατασκευή – επέκταση των υφιστάμενων τεχνικών έργων, καθώς και στην αντιμετώπιση ελλείψεων στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και τον εξοπλισμό ασφαλείας του Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η χρηματοδότηση των έργων πραγματοποιείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υλοποιούνται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος από την υπογραφή των συμβάσεων. 

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής:

«Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε σημαντικά έργα που απαντούν και θεραπεύουν χρόνια προβλήματα της περιοχής και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Έτσι και με τα συγκεκριμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 207.400,00 €, προχωρούμε σε σημαντικές και στοχευμένες παρεμβάσεις, με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών, η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και η απρόσκοπτη μετακίνηση αγαθών και επιβατών»