ΠΕ Ευρυτανίας: Ολοκλήρωση μελετών σε συνεργασία με το ΕΜΠ

66
tasios2

Παρουσιάστηκε η δεύτερη Φάση των μελετών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αντιμετώπιση των γεωλογικών φαινομένων του οδικού δικτύου του Νομού.

Με την συγκεκριμένη σύμβαση που έχει συνάψει η ΠΕ Ευρυτανίας με το ΕΜΠ έχει εγκαθιδρύσει μια σημαντική συνεργασία για την ανάπτυξη σύγχρονων επιστημονικών εργαλείων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Νομού, για την αντιμετώπιση γεωλογικών φαινομένων, με την προτεραιότητα να δίνεται στο οδικό δίκτυο των περιοχών του Γαύρου, του Προυσού, της Αγίας Βλαχέρνας, της Βαλαώρας και των Αγράφων.

Για Βαλαώρα και Γαύρο οι πρώτες μελέτες

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη την παράδοση δυο ολοκληρωμένων μελετών. Η μία αφορά την είσοδο της Βαλαώρας στην θέση «Σταυρός» και η άλλη το επαρχιακό δίκτυο του Προυσού στην θέση «Γαύρος». Συγκεκριμένα:

  • Στη θέση «Σταυρός» προβλέπεται η κατασκευή στεγάστρου για την προστασία της οδού από βραχοπτώσεις, Το στέγαστρο θα έχει εσωτερικό ωφέλιμο πλάτος 9 μ και στην εξωτερική του πλευρά θα κατασκευαστούν υποστυλώματα κυκλικής διατομής για λόγους φυσικού φωτισμού και αερισμού της οδού.    
  • Στη θέση Γαύρος προβλέπεται η αντιστήριξη και προστασία της οδού μέσω της κατασκευής τεχνικού έργου (πασσαλότοιχου) στα κατάντη σημεία, η αντιστήριξη της ανάντη κατολίσθησης με τεχνικό έργο αποτελούμενο από πασσαλότοιχο, καθώς και η προστασία στον πόδα του κατάντη της οδού πρανούς με την κατασκευή συστοιχίας συρματοκιβωτίων    

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής: «Με την συνεργασία που έχουμε εδώ και δυο χρόνια με το ΕΜΠ έχουμε καταφέρει να παρακολουθούμε στενά και συστηματικά σημαντικά σημεία του Οδικού μας δικτύου και να λαμβάνουμε εμπεριστατωμένη τεχνική και επιστημονική υποστήριξη για την μελέτη και εφαρμογή οριστικών λύσεων»

tasios2 1