Περί υγείας… συνάντηση Δημάρχων και Περιφέρειας

501

Συνάντηση περί υγείας είχε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Χρήστος Κακαβάς, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής πολιτικής κ. Κατερίνα Καλαντζή, με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Γεωργίου, και τους συναρμόδιους φορείς, τον κ. Καρατσίκη, Διοικητή Νοσοκομείου Καρπενησίου, τον κ. Παπανικολάου, Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Νομού, και την κ. Χαλκιά Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου.

Στο ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, ο κ. Καρδαμπίκης ανέφερε:

«Στη συνάντηση που κάναμε τέθηκαν πολύ σημαντικά θέματα επί τάπητος. Επί του πρακτέου, αυτό που πρότεινα εγώ από τη δική μου μεριά, είναι η ουσιαστική στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, πρέπει να ενισχυθούν τα κίνητρα και να δημιουργηθούν νέα, για να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται εκεί. Επιπλέον, ανέφερα την αναγκαιότητα ανάπτυξης του ΕΚΑΒ στον Δήμο Αγράφων, μιας και σύμφωνα με έρευνα του κ. Καλιαμπάκου από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχουμε από τους μεγαλύτερους χρόνους διακομιδής πανελλαδικώς. Επιπρόσθετα, υπάρχει μία εργολαβία στο Κέντρο Υγείας της Φραγκίστας που εντός του 2024 θα τελειώσει αλλά και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας, στο οποίο υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να επιλυθούν διάφορα ζητήματα άμεσα. Επιπλέον, οι διαδικασίες που ξεκίνησαν στην Παλαιοκατούνα για ανάπτυξη ελικοδρομίου για τη διακομιδή ασθενών προχωρούν ομαλά και ζητήσαμε βοήθεια από την Περιφέρεια, για να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Τέλος, αναφορικά με τις κινητές μονάδες υγείας, θεωρούμε ότι αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο Αγράφων και λόγω του μεγάλου αριθμού ηλικιωμένων και εξαιτίας της ιδιομορφίας του περιβάλλοντος.»

Παρομοίως, ο κ. Τασιός, ανέφερε σχετικά:

“Στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα θέματα υγείας. Υπήρχε μια εκτεταμένη ενημέρωση για τα έργα που κάνουμε σαν Περιφέρεια στις κτιριακές υποδομές, στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας και στο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας, την ενημέρωση που έχουμε για την ένταξη κάποιων περιφερειακών ιατρείων στο ταμείο ανάκαμψης, τις αντίστοιχες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που έχουμε κάνει σε εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και τέλος την πολιτική κινήτρων που εφαρμόζουμε δίνοντας κίνητρα σε γιατρούς αγροτικούς, οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην περιοχή της Ευρυτανίας, καθώς και τα αντίστοιχα κίνητρα που δίνουμε σε επικουρικούς γιατρούς.»