Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου: Καθαρισμός μονοπατιού στο Βουτύρο

504
pezoporikos

Μια ακόμα δράση αγάπης και σύνδεσης με το φυσικό περιβάλλον πραγματοποίησε ο Πεζοπορικός και Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου, το Σάββατο 13 Απριλίου. Για τον καθαρισμό του μονοπατιού στο Βουτύρο μίλησε ο κ. Θεοδωρόπουλος Βασίλης, μέλος του Συλλόγου και συντονιστής της δράσης:

‘‘Επισκεφτήκαμε το προηγούμενο Σάββατο 13 Απριλίου το χωριό Βουτύρο στα πλαίσια μιας προγραμματισμένης δραστηριότητας του Συλλόγου μας. Εκτός από πεζοπορίες, ήπιες διαδρομές, ορειβασίες, κάνουμε και καθαρισμό και σήμανση μονοπατιών, καθαρισμό ρεμάτων και πολλά άλλα. Το μονοπάτι είχε πάρα πολλά σκουπίδια, για να φανταστείτε εμείς μαζέψαμε τουλάχιστον 600Lt  συνολικά και υπολείπονται άλλα τόσα περίπου για την επόμενη φορά.

Το μονοπάτι ξεκινάει από τον πάνω δρόμο του χωριού, περνάει από καταρράκτες που είναι άγνωστοι στον περισσότερο κόσμο και μετά συνεχίζει κυκλικά και κατεβαίνει σε ένα γεφύρι και μετά ανεβαίνει πάλι στο χωριό. Πρόκειται για μια καταπληκτική και ιδιαίτερα ήπια διαδρομή 2,5 ωρών που δε γνώριζαν ούτε οι ντόπιοι ούτε κι εμείς φυσικά. Σκοπεύουμε να το επισκεφτούμε μία ακόμη φορά, για να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό του ρέματος από σκουπίδια (τενεκεδάκια, πλαστικά, σακούλες νάιλον). Περιμένουμε όσους περισσότερους μπορούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια!’’, ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.