Προσκυνηματικός τουρισμός στα Άγραφα

651
moni ag efimias kerkira2

Έντονο είναι το προσκυνηματικό ενδιαφέρον στα Άγραφα σε περιοχές που μπορούν να αποτελέσουν τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς σχετικά με τον Θρησκευτικό Τουρισμό, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη.

Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών στα Μεγάλα Βραγγιανά, με αρκετά λεωφορεία που είχαν καταφθάσει από διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να επισκεφθούν αυτόν τον τόπο. Όταν πλέον ο τουρισμός κατηγοριοποιείται σε όλο τον κόσμο, τα Άγραφα δεν μπορούν να μείνουν πίσω, αναδεικνύοντας τον μεγάλο θρησκευτικό πλούτο που διαθέτουν. Ένας Δήμος που ανέδειξε μεγάλες μορφές Αγίων και διδασκάλους του γένους, αλλά και με εκκλησίες σπουδαίας αρχιτεκτονικής.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε τα εξής σχετικά με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα Άγραφα: «Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο Δήμος μας και για αυτό το λόγο προγραμματίζουμε δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας διότι ανέκαθεν τα Άγραφα αποτελούσαν προνομιακό τόπο για τον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Με ιστορικά Μοναστήρια, με φορητές εικόνες που φιλοτέχνησαν σπουδαίοι άνθρωποι, με τοιχογραφίες και τέμπλα απαράμιλλης αισθητικής, με βυζαντινές εκκλησίες και απομεινάρια της Πρωτοχριστιανικής εποχής με κειμήλια και λείψανα Αγίων, αλλά και μεγάλα πανηγύρια από άκρη σε άκρη όλο του Δήμου Αγράφων. Ο πλούτος που υπάρχει εδώ είναι μοναδικός. Χρέος μας να τον αναδείξουμε προκειμένου ο Θρησκευτικός Τουρισμός να γίνει ελκυστικότερος για να μαθευτούν σε κάθε άκρη αυτής της χώρας, τα μοναδικά θρησκευτικά μνημεία μας και ο κόσμος να έχει την ευκαιρία να τα γνωρίσει από κοντά».