Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

429

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Φάνης Σπανός, συγκάλεσε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού της Εν.Π.Ε.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, (Λεωφόρος Μεσογείων 15, Αθήνα), αλλά και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας e-presence.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει εκλεγεί ο Φάνης Σπανός, Αντιπρόεδρος η Σοφία Μαλανδράκη, Γεν. Γραμματέας η Έρρικα Πρεζεράκου και μέλη είναι οι Ηλίας Γκαρτζονίκας, Φώτης Λαμπρινίδης, Παναγιώτης Μπράμος, Τάσος Παπαγεωργίου και Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Ο Φάνης Σπανός τόνισε εξαρχής την ανάγκη τακτικών συνεδριάσεων και έδωσε προτεραιότητα στη συζήτηση και την κατάθεση προτάσεων για:

1.    Θεσμικά ζητήματα, που αφορούν αρμοδιότητες, οι οποίες πρέπει να περάσουν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις.

2.    Ειδικά ζητήματα, όπως η μεταφορά των μαθητών. Η Επιτροπή ήδη συζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις αναμόρφωσης της σχετικής νομοθεσίας, οι οποίες δίνουν λύσεις σε καθυστερήσεις και προβλήματα που διαπιστώνονται τα τελευταία χρόνια.

Συζητήθηκαν, επίσης, λειτουργικά ζητήματα της Επιτροπής ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για την εξωστρέφεια της Εν.Π.Ε. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την Παιδεία, προτάθηκε η υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων σε Λύκεια και Σχολές Πολιτικών Επιστημών, όπως και πολιτιστικών δράσεων στο πλαίσιο των Συνεδρίων της Εν.Π.Ε.