Τα Regional Media Awards, τα βραβεία για τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα που διοργανώνονται από το περιοδικό Marketing Week, για άλλη μια χρονιά ανακοινώνουν τους νικητές και αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές του χώρου. Φέτος, με νέα δομή, εστίασαν στο κάθε Μέσο ξεχωριστά, με τρόπο που ενισχύει το benchmarking. Τύπος, Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί και Ψηφιακά Μέσα διεκδίκησαν τη διάκριση για το έργο τους.

Ο Ευρυτανικός Παλμός μετά το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Περιφερειακή Εφημερίδα στο σύνολό της και επίσης χρυσό βραβείο για τον «Ευρυτάνα της Εβδομάδας» ως καλύτερη στήλη, την περσινή χρονιά, φέτος υπέβαλλε υποψηφιότητα για μια καινοτόμα κατηγορία και απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο.

Η νέα εποχή του Ευρυτανικού Παλμού βραβεύεται!

Ξανά στις πρώτες καλύτερες περιφερειακές εφημερίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η πρωτοποριακή κατηγορία New Age & Eco – Friendly Edition (Νέα Εποχή & φιλική προς το περιβάλλον έκδοση) έδωσε και το ασημένιο βραβείο στον Ευρυτανικό Παλμό που εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με οικολογική συνείδηση ακολουθεί ένα νέο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο εκτύπωσης και έκδοσης.  

Η νέα εποχή λοιπόν του Ευρυτανικού Παλμού είναι ΕΔΩ και ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ! Η έκδοση προσαρμόστηκε στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής, με αειφόρο, σύγχρονο σχεδιασμό, βάσει των νέων δεδομένων που φέρνει παγκόσμια η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση. Με μειωμένο κόστος και μεγαλύτερη ευελιξία έκδοσης και κυκλοφορίας, βασισμένο σε ένα περιβαλλοντικό μοντέλο αξιολόγησης των νέων συνθηκών, ‘Ο Ευρυτανικός Παλμός’ καλωσόρισε τη νέα εποχή, δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη στο σήμερα και στοχευμένη έκδοση. Η εφαρμογή στο νέο σχεδιασμό στοιχείων βιωσιμότητας, με την χρήση σύγχρονων, φιλικών προς το περιβάλλον μηχανημάτων στην παραγωγή της, τον περιορισμό των σπαταλών σε χαρτί, την μείωση της ενεργειακής δαπάνης και των περιβαλλοντικών ρύπων και την έμφαση στην ψηφιακή έκδοση, οδήγησαν στη μείωση των λειτουργικών δαπανών και ως συνέπεια στην τιμή κυκλοφορίας της εφημερίδας, χωρίς να χάσει τίποτα από την ποιότητα της. Νέος σχεδιασμός σε έντυπο και ψηφιακό φύλλο, Νέο πιο σύγχρονο και πιο εύχρηστο σχήμα στην έντυπη έκδοση (tabloid), Σχεδιασμός βάσει της αειφορίας & της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Οικολογική εκτύπωση & μελάνι, Μηδενικές εκπομπές αζώτου κατά την εκτύπωση, Εξοικονόμηση ενέργειας 80% κατά την εκτύπωση, Ανακύκλωση & Μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, Αύξηση του τιράζ, Νέα μειωμένη τιμή στο περίπτερο, Νέα μειωμένη τιμή για τους συνδρομητές, Νέα σημεία διανομής, Νέες μόνιμες στήλες, Νέες συνεργασίες & συνεργάτες, Έκδοση και κυκλοφορία στην Ευρυτανία, Εσωτερική διανομή εντός και εκτός του νομού, Λειτουργική αυτονομία, Νέες θέσεις εργασίας για τον τόπο, Νέες δυνατότητες για τον αναγνώστη της ηλεκτρονικής έκδοσης, Μεγαλύτερη έμφαση στη στήριξη της τοπικής αγοράς, Ενδυνάμωση του ‘ενεργού πολίτη’, Ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, έρευνα και πολλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!

Η αξιολόγηση

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου. Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Τα βραβεία για τον Περιφερειακό Τύπο δίνουν προστιθέμενη αξία σε αυτό που λέγεται ενημέρωση και αποτελούν το οξυγόνο της Περιφέρειας. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι άνθρωποι αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά για την ενημέρωση των πολιτών. Με πρωτόλεια ρεπορτάζ και συνεντεύξεις παρουσιάζουν τα νέα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Αξίζει τον κόπο να υποστηριχθούν, όχι μόνο από τους αναγνώστες που αγοράζουν την εφημερίδα ή ενημερώνονται από το διαδίκτυο αλλά και από τις τοπικές επιχειρήσεις και την επίσημη πολιτεία. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να στηριχθεί ο περιφερειακός Τύπος, μιας και αποτελεί το Μέσο Ενημέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών. Ίσως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να μπορέσει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε κι εμείς. Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω σε διεθνές επίπεδο, έχει καταθέσει προτάσεις, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την επιβίωση αυτών των Μέσων».

Τα χρυσά βραβεία, φέτος απέσπασαν: “Κυκλαδική” Ημερήσια Εφημερίδα, Εφημερίδα “Ελευθερία”, xtypos.gr, BEST 103.1, TRT TV & RADIO TRT, Inpoint Productions, Ionian TV & Istros Production, GRTimes.gr, Skiathoslife.gr, NouPou και rhodes.online.