Σε άθλια κατάσταση το Γήπεδο Ραπτοπούλου

691
98fdc3265bfa7288cc6112ee2171482a l overlay

Την εκ βάθρων ανακαίνιση του γηπέδου Ραπτόπουλο ζητούν οι κάτοικοι, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι ομάδες από το Δήμο Αγράφων, ώστε το άλλοτε γνωστό γήπεδο να αποκτήσει και πάλι πνοή και να φιλοξενήσει με ασφάλεια τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο Δήμος έχει ήδη μια μελέτη για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και αθλητικού εξοπλισμού στο γήπεδο Ραπτόπουλου, με στόχο την αναβάθμιση του γηπέδου και την ασφαλή επαναλειτουργία του. Η συνολική αξία της αναβάθμισης ανέρχεται στα 249.723,60€.

Τη μελέτη αυτή του Δήμου έστειλε προ ημερών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγράφων Παναγιώτης Μπράζιας, προκειμένου η αντιπεριφέρεια να εξετάσει από πλευράς της το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης του έργου. Η συμβολή της Περιφέρειας σε αυτό τουλάχιστον το έργο, αποτελεί πάγιο αίτημα των Ραπτοπουλιτών μιας και δεν έχει προχωρήσει –τουλάχιστον μέχρι τώρα – και η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο μεγαλύτερο χωριό του νομού μετά το Καρπενήσι, κάτι που υπήρξε δέσμευση της περιφερειακής αρχής από τη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη ακόμη.

Η μελέτη του Δήμου

Αναλυτικότερα, αντικείμενο της μελέτης είναι η προμήθεια υλικών για έργα βελτιώσεων στο γήπεδο Ραπτόπουλου του Δήμου Αγράφων με στόχο την λειτουργικότητα του γηπέδου και τη φιλοξενία αγώνων ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει διαμόρφωση της υπόβασης με ισοπεδωτή για τη δημιουργία κατάλληλου εδάφους, ώστε να τοποθετηθεί νέος τάπητας τελευταίας γενιάς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIFA και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού. Θα γίνουν εξυγιαντικές στρώσεις για την κατασκευή της υπόβασης κι έπειτα, θα ακολουθήσει προμήθεια κι επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου διαστάσεων 91μ x 55μ. Τέλος, θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση νέων εστιών ποδοσφαίρου και δύο πάγκων αναπληρωματικών 12 θέσεων έκαστος.

  • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΒΑΣΗΣ ΜΕ ΘΡΑΥΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΤΗ

Επίστρωση τελικής επιφάνειας με θραυστό υλικό λατομείου, μεταβλητού πάχους. Το θραυστό υλικό λατομείου αποτελείται από αμμοχάλικα λατομείου, το οποίο δεν υπερβαίνει τους κόκκους ρυζιού χωρίς ξένες προσμίξεις (χόρτα ρίζες κ.λ.π.).  Μετά την ολοκλήρωση της συμπίεσης, πάνω σε πλήρως διαμορφωμένη στρώση, που ήδη υπάρχει, για την εξομάλυνση, συμπλήρωση με το παραπάνω υλικό στα προβλεπόμενα υψόμετρα, η πρόσθετη μόρφωση και συμπύκνωση της τελικής επιφάνειας περιλαμβάνεται στην παρούσα τιμή. Στην τιμή περιλαμβάνεται η προμήθεια, η φορτοεκφόρτωση, η αποζημίωση για την καθυστέρηση του μεταφορικού μέσου κατά τη φορτοεκφόρτωση, η μεταφορά από τη θέση προμήθειας ή παραγωγής μέχρι το έργο, η διάστρωση θα γίνει με ισοπεδωτή με το χέρι ή με ελαφρά μηχανικά μέσα στα επιθυμητά πάχη μέχρι να επιτευχθεί το προβλεπόμενο τελικό πάχος στα τελικά υψόμετρα μετά τη συμπίεση του, η συμπύκνωση και η κυλίνδρωση με κύλινδρο βάρους 500 χγρ. (μέχρι να γίνει το μίγμα εντελώς ασυμπίεστο) και η ταυτόχρονη διαβροχή με νερό.

  • ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Ο ποδοσφαιρικός τάπητας θα είναι ελαχίστου συνολικού ύψους πέλους πενήντα πέντε (55) χιλιοστών, τελευταίας τεχνολογίας, εγνωσμένης αξίας και ποιότητας παραγωγής. Ο ποδοσφαιρικός τάπητας θα είναι ελαχίστου συνολικού πέλους 55mm, τελευταίας τεχνολογίας, εγνωσμένης αξίας και ποιότητας παραγωγής. Θα είναι κατασκευασμένος από 3 διαφορετικές  ίνες πολυαιθυλενίου σχημάτων Three spine, oval και X-shape, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα. Οι ραφές του  συνθετικού χλοοτάπητα θα είναι περίπου στις 9.400m2 και άνω, ενώ η συνολική γραμμική πυκνότητα ινών τουλάχιστον 13.700 (Dtex). Το ελάχιστο συνολικό βάρος και των 3 ινών θα είναι στα 1.500gr/m2 ενώ το βάρος του τάπητα στα 2.600gr/m2.Οι ζητούμενες προδιαγραφές του προσφερόμενου τύπου τεχνητού χλοοτάπητα θα αποδεικνύονται με τααπαιτούμενα πιστοποιητικά τα οποία, ο υποψήφιος οικονομικός φορέας οφείλει να υποβάλει στην τεχνική του προσφορά, επί ποινή αποκλεισμού.

  • ΕΣΤΙΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 7,33×2,44  ΜΕ ΔΙΧΤΥΑ

Οι εστίες είναι διαστάσεων 7,33μ. (μήκος), 2,44μ. (ύψος), όπως ακριβώς προβλέπονται από τους κανονισμούς FIFA, UEFA και χρησιμοποιούνται στα γήπεδα όπου διεξάγονται επίσημοι αγώνες ποδοσφαίρου. Είναι κατασκευασμένες από ειδικό προφίλ αλουμινίου, οβάλ διατομής, χωρίς κολλήσεις, με διαμ. 120×120 mm, σε άσπρο χρώμα με ηλεκτροστατική βαφή, από διάφανο πολυεστερικό βερνίκι. Οι εστίες είναι διαιρούμενες, αποτελούμενες, η κάθε μία, από δύο κάθετα τμήματα (κάθετα δοκάρια) και ένα οριζόντιο, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους και ενοποιούνται με γωνίες από αλουμίνιο. Η κάθε εστία θα φέρει αντηρίδες, για την συγκράτηση των διχτυών. Στο πίσω μέρος της εστίας θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο κανάλι, περιμετρικά, όπου θα είναι τοποθετημένα ειδικά γαντζάκια, για την συγκράτηση των διχτυών. Τέλος, κάθε εστία θα στηρίζεται σε βάση η οποία θα είναι πακτωμένη στο έδαφος με τη δυνατότητα μετακίνησης της, με την προϋπόθεση ύπαρξης νέας βάσης. Τα Δίχτυα εστίας ποδοσφαίρου θα είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο με πάχος νήματος 3mm – βάθος 200x200cm τετράγωνο ή εξάγωνο καρέ.

  • ΠΑΓΚΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Εγκατάσταση πάγκων αναπληρωματικών αθλητών, προπονητών κλπ. με συνολικές διαστάσεις: μήκος 250 εκ., πλάτος 65 εκ. και ύψος 212 εκ. Ο σκελετός τους αποτελείται από ελάσματα θερμής εξέλασης  διατομής 40Χ20, τα οποία  έχουν κουρμπαριστεί και  δένονται μεταξύ τους με οριζόντια ελάσματα διατομής 40Χ40 θερμής εξέλασης. Ο πάγκος  είναι επενδεδυμένος με διάφανο πολυκαρβονικό φύλλο πάχους 6 χιλ, κυψελωτό. Οι πλαϊνές πλευρές του πάγκου θα καλύπτονται επίσης με πολυκαρβονικό φύλλο πάχους 6 χιλ. κυψελωτό ενώ για την αντισκωριακή προστασία τους, τα μεταλλικά μέρη έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για να επιτευχθεί η απολαδοποίησή τους. Έχει ακολουθήσει επίστρωση polyzinc (ψευδαργύρου) και έπειτα βάφτηκε με ηλεκτροστατική βαφή πούδρα polyester. Όλα τα χρώματα είναι μη τοξικά και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού (βίδες, σύνδεσμοι κλπ)  είναι από χάλυβα. Τα καθίσματα θα είναι με πλάτη, κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο θα έχουν διαστάσεις: ύψος 33 εκ., πλάτος 44 εκ. και βάθος 44 εκ. και  έχουν υποβληθεί με επιτυχία στις δοκιμές αντοχής και αναφλεκτικότητας και υπέρυθρων ακτινών σύμφωναμε τις διεθνείς προδιαγραφές βαμμένο.

Τι δηλώνουν Αντιπεριφερειάρχης και Αντιδήμαρχος Αγράφων

Σε επικοινωνία που είχε ο Ευρυτανικός Παλμός με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό αλλά και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αγράφων Παναγιώτη Μπράζια δήλωσαν για το θέμα:

Αριστείδης Τασιός

«Κατόπιν επικοινωνίας μας με τον Δήμαρχο Αγράφων, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την βελτίωση και αναβάθμιση των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο Ραπτόπουλο, ζητήσαμε και λάβαμε την μελέτη για την  Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και αθλητικού εξοπλισμού στο γήπεδο Ραπτόπουλου προϋπολογισμού 250 χιλ €. Το επόμενο βήμα είναι η απο κοινού και συντονισμένη προσπάθεια με την Δημοτική Αρχή για την εύρεση χρηματοδότησης. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε σύντομα νέα. 

Παναγιώτης Μπράζιας

«Δόξα Ραπτόπουλου!! Η δεύτερη νεοϊδρυθείσα ομάδα ποδοσφαίρου του νομού Ευρυτανίας μετά το Βελούχι. Ιδρύθηκε το έτος 1978 και αγωνιζόταν στην Γ’ κατηγορία Αιτωλοακαρνανίας από όπου και αναρριχήθηκε στην Α’ κατηγορία στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1990. Από τότε μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στην ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι ποδοσφαιριστές της προέρχονται απ’ όλα τα γύρω χωριά ακόμα και από όμορους νομούς! Διαχρονικό αίτημα της ομάδος είναι η κατασκευή χλοοτάπητα τού γηπέδου Ραπτοπούλου, καθώς δεν νοείται εν έτει 2024 να αγωνίζεται σε χώμα!! Είναι η μόνη ομάδα του Δήμου Αγράφων που αγωνίζεται με έδρα εντός των ορίων τού Δήμου μας!! Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και παράλληλα να βοηθούμε στην διατήρηση της ιστορικής αυτής ομάδος! Πρόσφατα ο Δήμος Αγράφων εκπόνησε μια μελέτη την οποία απέστειλε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας με σκοπό την χρηματοδότηση της. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση τού έργου!!»