Σταματά η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία από τις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του topontiki.gr. Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από εκείνη την μέρα και έπειτα οι δικαιούχοι θα τα προμηθεύονται από διαφορετικά σημεία διανομής.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αποφάσισε την διάθεση των δωρεάν self test μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Έτσι, αυτή την εβδομάδα θα πάρουν κανονικά τρία test οι εργαζόμενοι, όπως τα δικαιούνται και την επόμενη εβδομάδα άλλα τρία τεστ οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και λοιποί δικαιούχοι, εξαντλώντας έτσι τα τεστ που δικαιούνται να πάρουν μέχρι τέλη του μήνα (Ιουνίου). Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests. Έτσι, αφού θα έχουν προμηθευτεί όλοι μέχρι την άλλη Παρασκευή 18/6 τα self test που δικαιούνται, θα σταματήσει η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση εξετάζει ήδη νέο κανάλι διανομής για τις ομάδες που πάλι θα οριστούν από το Σάββατο 19 Ιουνίου, έτσι ώστε να είναι εύκολα διαθέσιμα και να μπορούν οι δικαιούχοι να τα προμηθευτούν.

Όπως «φωτογραφίζει» και η απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού που εκδόθηκε το Σάββατο, τα σούπερ μάρκετ ενδεχομένως να είναι το νέο σημείο διάθεσης των self test. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η απόφαση στα καταστήματα τροφίμων (πχ στα σούπερ μάρκετ) θα μπορεί να εισέρχεται 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ στον κύριο χώρο του καταστήματος χωρίς ωστόσο, να προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ ανεξάρτητα από το αν πραγματοποιείται συναλλαγή.