
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO
200 γρ. κατίκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τον κιμά από κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
5 μικρά λευκά μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 στικ σέλερι
1 πράσο
250 ml χυμό ντομάτας
150 ml ζεστό νερό ή ζωμό
30 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια να γίνουν σαν κιμάς. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε ομοιόμορφα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά για 3 λεπτά τα λαχανικά, προσθέτουμε τον μείγμα κιμά που φτιάξαμε ανακατεύοντας συχνά. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ζωμό, τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και όσο αλάτι θέλουμε, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σπαγγέτι βράζοντάς το σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το κρατάμε ζεστό. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε χωρίζουμε τον κιμά σε δύο μέρη, κρατάμε το ένα μέρος για το σερβίρισμα και στο άλλο προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το σπαγγέτι. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή ατομικά με επιπλέον κιμά και κατίκι.
Πηγή: www.funkycook.gr