Στην ‘ελίτ’ των γραμμάτων ο Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος

424
theofanis

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Καρπενησιώτης συγγραφέας και ποιητής Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, κατακτώντας άλλη μια τιμητική διάκριση.

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός – η πρώτη ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών της χώρας, με έτος ιδρύσεως το 1865 – σε πρόσφατη εκδήλωσή του, τον ενέκρινε ως τακτικό μέλος του. Ο επιτυχημένος Ευρυτάνας συγγραφέας βρέθηκε στην ‘ελίτ’ των γραμμάτων της χώρας, αφού κρίθηκε από την επιτροπή ότι μπορεί να συμβάλλει στην ευόδωση των σκοπών του συλλόγου, αφού προτάθηκε προηγουμένως από τρία ήδη εγγεγραμμένα μέλη του.

‘‘Εύχομαι να φανώ αντάξιος αυτής της ιδιαίτερης τιμής.’’, δήλωσε ο ίδιος, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει έξι βιβλία. Το πρώτο βιβλίο του ”Αειθαλές Σκίρτημα” (ποιητική συλλογή), κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Όστρια το 2016. Ποιήματα του, έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, κάποια ενδεικτικά είναι: ” iamvos art”, “Ποιείν”, “Vakxikon.gr”, ” Συμπαντικές διαδρομές”, “Ατέχνως”, “Fractal”, & “Βιβλίο net”, “poihmata. Gr”, “DIFERNEWS”, Άνεμος magazine και στο eretikos.gr.

Έχει συμμετάσχει στο Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2017 – αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη αλλά και στο ημερολόγιο 2018 – στο Βιβλίο net. Ποιήματά του, έχουν μεταφραστεί στα Ισπανικά και κάποια έχουν μελοποιηθεί. Το 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του ”Ο τελευταίος ασπασμός” (συλλογή διηγημάτων) από τις εκδόσεις Όστρια. Το 2018 κυκλοφόρησε η κοινή ποιητική συλλογή του ”Η εκπλήρωση του ανεκπλήρωτου” σε συνεργασία με την Στέλλα Σουραφή, εκδόσεις Άνεμος. Το 2019 κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή ”Μπλακ Νόμπελ” από τις εκδόσεις Οδός Πανός, ενώ ακολούθησαν από τις ίδιες εκδόσεις τα βιβλία ‘‘Η σιωπή της Περσεφόνης’’ και  ‘‘Ο χείμμαρος των κερδών’’. Αρθρογραφεί στην στήλη “Λογοτεχνικές Διαδρομές”.