Συναυλία για τα 80 χρόνια από τη συγκρότηση της ‘Κυβέρνησης του Βουνού’ στη Βίνιανη

493
2

Με λαμπρότητα και με μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Βίνιανη ο εορτασμός για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την συγκρότηση της “Κυβέρνησης του Βουνού” , την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο ιερέας πατήρ Βασίλειος Βλάχος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπικης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής Κατερίνα Καλαντζή, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Ίβρος, ο Εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιάννης Μπουλέκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ευρυτανίας Γιάννης Οικονομίδης, ο Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευρυτανίας, Νίκος Μαρούλης, οι Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ευρυτανίας Μωυσής Μπερμπερής και Καλλιόπη Κανακάκη, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αννέτα Κοτρώνα, ο Γεν. Γραμματέας Γρηγόρης Παπαθανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, Ηλίας Μάκκας, Αργυρώ Διώτη, Γιώργος Αθανασίου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, Βίνιανης Παντελής Μαντής, Αγίου Δημητρίου Κώστας Αρκουμάνης, Χρύσως Γιάννης Χειλάς και Βαλαώρας Χρήστος Τσιαμπόκαλος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος έχει άρρηκτους δεσμούς με το χωριό της Βίνιανης, καθώς είχε και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος «Βίνιανη των Αγράφων – Στρατηγικό σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού (2022-2023)».

Ο κ. Μπελαβίλας τόνισε το ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Βίνιανη και υπενθύμισε την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας να σταθούμε άξιοι κληρονόμοι της ένδοξης ιστορίας μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Μουσικό Πρόγραμμα «Σταυρός του Νότου» και τη μελωδική φωνή της Αιμιλίας Σαρρή την οποία συνόδευαν δύο εκπληκτικοί μουσικοί, στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας και στο βιολοντσέλο ο Δημήτρης Κοτταρίδης. Την εκδήλωση συντόνισε η Ειδική Σύμβουλος κα. Βάλια Τάτση.

3