Θωμαΐς Οικονόμου: «Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην Ευρυτανία»

539

Μετά από διαδοχικές συνεργασίες της Βουλευτού Ευρυτανίας Τζίνας Οικονόμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εγκρίθηκε η ένταξη των έργων συντήρησης και εκσυγχρονισμού των Περιφερειακών Ιατρείων Προυσού και Κρικέλλου στο Tαμείο Ανάκαμψης, αίτημα το οποίο εκκρεμούσε πολλά χρόνια.  

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εργασίες επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης των περιφερειακών Ιατρείων θα εποπτευθούν από την αρμόδια ΥΠΕ και θα εκτελεστούν κατά προτεραιότητα μαζί με άλλα έργα βελτίωσης των υποδομών και του εξοπλισμού μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης ΥΠΕ. 

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενημέρωσε την κα Οικονόμου ότι σύντομα πρόκειται να ενισχυθούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του νομού με στόχο την παροχή όχι μόνο υπηρεσιών πρόληψης αλλά και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης προκήρυξης από το υπουργείο Υγείας 4 θέσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ που θα ενισχύσουν το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Η Βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ, Τζίνα Οικονόμου, ευχαρίστησε τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη, την αναπληρώτρια υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό, Μάριο Θεμιστοκλέους και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, για τη συστηματική δουλειά τους υπέρ του ΕΣΥ και την προσωπική τους δέσμευση για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών Υγείας στο σύνολο των κατοίκων της Ευρυτανίας.