Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς

714
δημαρχοι

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (11/2)  η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Στερεάς (ΠΕΔ) , που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων . 

131  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι – πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία από τους 137 που είχαν δικαίωμα ψήφου από τους 25 δήμους της Περιφέρειας Στερεάς. Ψήφισαν ως εκλέκτορες 25 Δήμαρχοι, 100 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 12 ακόμη Δημοτικοί σύμβουλοι που  συμμετείχαν στην προηγούμενη Διοίκηση της ΠΕΔ ή σε όργανα της ΚΕΔΕ. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται 21 μέλη. 

Από τους υποψήφιας Δημάρχους για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρώτη σε ψήφους εκλέχτηκε η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή (82) ενώ ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΠΕΔ Στερεάς έλαβε 77. Από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους για το προεδρείο της ΠΕΔ πρώτος σε ψήφους ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων και πρώην Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος με 77 ψήφους.

(Πηγή: ilamia.gr)