
Υλικά
500 γρ. τρίχρωμες πένες
300 γρ. τόνο κονσέρβα
200 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα
150 γρ. πράσινα φασολάκια
30 γρ. ελιές σε φέτες
20 γρ. κάπαρη
2 κ.σ. μαïντανό ψιλοκομμένο
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα φασολάκια σε κομμάτια 5-7 εκ. μήκους για να μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στη σαλάτα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 8-10′, να είναι ακόμη τραγανά. Στη συνέχεια τα ξεβγάζετε με κρύο νερό.
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 4 λίτρα νερό τουλάχιστον να βράσουν με το καπάκι κλειστό. Μόλις βράσουν ρίχνετε μέσα 1-2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και αφού κοχλάσει ρίχνετε τις πένες. Ανακατεύετε καλά και ξανανακατεύετε κυρίως τα τρία πρώτα λεπτά. Τις αφήνετε να βράσουν με ανοιχτό καπάκι για τα λεπτά που λέει η συσκευασία. Στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις ξεβγάζετε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Όταν κρυώσουν τις βάζετε στη σαλατιέρα. Φτιάχνετε τη σαλάτα: Στη σαλατιέρα που βάλατε τις πένες προσθέτετε τα φασολάκια, τον τόνο, τα πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή στα 4 αν είναι μεγάλα), τις ελιές και τη κάπαρη, αφού τις ξεβγάλετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτετε τον χυμό απ’ το λεμόνι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Πηγή: www.cantina.protothema.gr



































