Τονοσαλάτα με πένες, φασολάκια και ντοματίνια

548
ipiyiu

Υλικά

500 γρ. τρίχρωμες πένες

300 γρ. τόνο κονσέρβα

200 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα

150 γρ. πράσινα φασολάκια

30 γρ. ελιές σε φέτες

20 γρ. κάπαρη

2 κ.σ. μαïντανό ψιλοκομμένο

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα φασολάκια σε κομμάτια 5-7 εκ. μήκους για να μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στη σαλάτα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 8-10′, να είναι ακόμη τραγανά. Στη συνέχεια τα ξεβγάζετε με κρύο νερό.

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 4 λίτρα νερό τουλάχιστον να βράσουν με το καπάκι κλειστό. Μόλις βράσουν ρίχνετε μέσα 1-2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και αφού κοχλάσει ρίχνετε τις πένες. Ανακατεύετε καλά και ξανανακατεύετε κυρίως τα τρία πρώτα λεπτά. Τις αφήνετε να βράσουν με ανοιχτό καπάκι για τα λεπτά που λέει η συσκευασία. Στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις ξεβγάζετε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Όταν κρυώσουν τις βάζετε στη σαλατιέρα. Φτιάχνετε τη σαλάτα: Στη σαλατιέρα που βάλατε τις πένες προσθέτετε τα φασολάκια, τον τόνο, τα πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή στα 4 αν είναι μεγάλα), τις ελιές και τη κάπαρη, αφού τις ξεβγάλετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτετε τον χυμό απ’ το λεμόνι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Πηγή: www.cantina.protothema.gr