Είναι καταπληκτικό το πόσο απλά ή και σπουδαία πράγματα μας κάνουν να συμπαθούμε κάποιον, ακόμη κι αν δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά. Είναι γνωστός ο θαυμασμός μας για τα αδέρφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, όχι μόνο για την πολύ σπουδαία καριέρα τους στο μπάσκετ και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους ως αθλητές, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα. Για τη δύσκολη πορεία τους μέχρι να φτάσουν στην κορυφή, για την υπομονή και την επιμονή στο στόχο, για την αγάπη τους προς την Ελλάδα που δεν τους φέρθηκε πάντα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά κυρίως για την ταπεινότητά τους – τουλάχιστον έως τώρα – και γιατί δεν ξεχνούν ποιοι είναι και από πού ξεκίνησαν.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας είμαστε σχεδόν πάντα δύσπιστοι και επιφυλακτικοί απέναντι στους ανθρώπους και περιμένουμε να δούμε πότε θα κάνουν κάποιο λάθος ή κάτι που δεν θα μας αρέσει, για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν σταθερά καλοί άνθρωποι ή ότι κρύβουν και μια άσχημη πλευρά όπως και οι υπόλοιποι.

Στην περίπτωση όμως των αδερφών Αντετοκούνμπο, όσο περνάει ο καιρός, κερδίζουν την εκτίμησή μας όλο και περισσότερο, με τις πράξεις τους και κάθε φορά τους παραδεχόμαστε πιο πολύ.

Αυτή τη φορά, οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο πήραν μια πρωτοβουλία που βρήκε τεράστια ανταπόκριση από χιλιάδες κόσμου οι οποίοι συμμετείχαν στο AntetokounBros 5K run, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη στήριξη του έργου της Κιβωτού του Κόσμου.

Με σύνθημα τους «We are all Bros» (είμαστε όλοι αδέρφια),  στόχος είναι να διαδοθεί το μήνυμα για μια πιο ανοιχτή κοινωνία πολιτών που στηρίζει και εμπνέει τη νεολαία μέσω του αθλητισμού.

Λίγες ώρες, λοιπόν, πριν από το μεγαλύτερο running event της Αθήνας, το AntetokounBros 5K run, πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό event στο κατάστημα της Nike στην Ερμού, στο οποίο ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συνάντησαν και μίλησαν σε παιδιά 16- 18 ετών από τον αθλητικό σύλλογο «Τρίτων» στα Σεπόλια και από τον ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Περισσότεροι από 2.500 δρομείς έτρεξαν μαζί με τον Γιάννη & τον Θανάση Αντεντοκούνμπο στο AntetokounBros 5K Run με σύνθημα «We are all bros».

Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια, το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη ζωή και πορεία των AntetokounBros, στη γειτονιά που μεγάλωσαν, η οποία τους υποδέχθηκε μαζί με  χιλιάδες δρομείς και θεατές σε μια μεγάλη γιορτή ενάντια στα στερεότυπα, τα εμπόδια και τις διακρίσεις.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να παρακολουθήσει και να ενθαρρύνει τους δρομείς. Μοναδικό παλμό έδωσε η ομάδα κρουστών Batala Αtenas που  εμψύχωσαν την προσπάθεια όλων λίγο πριν τον τερματισμό έξω από το Καλλιμάρμαρο. Ο τερματισμός βρήκε όλους τους συμμετέχοντες να γιορτάζουν μαζί με τους AntetokounBros την επίτευξη αυτής της συμβολικής διαδρομής και  να επιβεβαιώνουν το σύνθημα «We are all bros». (πηγή:onsports.gr)

Ε, ναι λοιπόν! Τους θαυμάζουμε ακόμη περισσότερο και τους βγάζουμε το καπέλο, γιατί δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, αλλά χρησιμοποιούν την αναγνωρισιμότητα και τη δύναμη που απέκτησαν για να βοηθήσουν τους άλλους γύρω τους, δίνοντάς τους αισιοδοξία, ελπίδα και τη δύναμη να κάνουν μεγάλα όνειρα…

Ελένη-Ευαγγελία Αρωνιάδα

Εκδότρια