Ανοιχτός διάλογος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στο Καρπενήσι – Ομιλητής ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πάνος Ρήγας

3814

Με στόχο την ευρεία πολιτική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 12 Μαΐου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρπενησίου, στις 18.30 μ.μ.. Καλεσμένος και ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Πάνος Ρήγας και συντονιστής ο κ. Δημήτρης Μαντέκας.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ρήγα στο Καρπενήσι, απάντησε στον ‘Ευρυτανικό Παλμό’ σε ερωτήσεις σε σχέση με το περιεχόμενο και τον σκοπό τις ομιλία του, αλλά και τα κυβερνητικά σχέδια για την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας και την επαναφορά στην ‘κανονικότητα’, όπως δηλώθηκε, το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΕΠ. κ. Ρήγα ποιο Θα είναι το περιεχόμενο της προσεχούς ομιλίας σας στο Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου και με ποια αφορμή θα πραγματοποιήσετε την επίσκεψή σας;

ΠΡ. Όλη αυτή την περίοδο από τον Γενάρη του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του προσπαθήσαμε και καταφέραμε να διατηρήσουμε την επαφή μας με τις τοπικές κοινωνίες. Εξάλλου και η διενέργεια των Αναπτυξιακών Περιφερειακών συνεδρίων σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια και η ενσωμάτωση στη διαδικασία διαλόγου όλων των φορέων, των κινημάτων και των ενεργών πολιτών συνέβαλε πολύ στην κατεύθυνση αυτή. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας αυτής Θα βρεθώ με μεγάλη μου χαρά στο Καρπενήσι. Προσδοκία μου είναι ένας γόνιμος διάλογος για την επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά τα μνημόνια. Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, Θα βγούμε χωρίς προαπαιτούμενα, με ένα τρόπο καθαρό -και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε το δικό μας συνεκτικό σχέδιο, τόσο για τη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος Βιώσιμης και Δίκαιης ανάπτυξης για όλους, όσο και για τον προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας.

ΕΠ. Βάσει των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, οι εθνικές εκλογές Θα γίνουν το 2019. Θεωρείτε ότι η περίοδος διακυβέρνησης Θα εξαντληθεί και η κυβέρνηση Θα ολοκληρώσει τους στόχους της έως το τέλος αυτής της Θητείας;

ΠΡ. Χάρη κυρίως στις Θυσίες, την υπομονή και την επιμονή του ελληνικού λαού στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, η Ελλάδα αφήνει πλέον πίσω της μια εποχή σκληρής λιτότητας, βαθιάς ύφεσης, αποεπένδυσης, ταπείνωσης και αναξιοπρέπειας. Είναι τελείως ανεύθυνο σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, λίγο πριν το οριστικό τέλος μιας περιόδου που ταλαιπώρησε τους πολίτες τόσο πολύ, να γίνεται συζήτηση για εκλογές. Ξέρετε, έχουμε πλέον συνηθίσει τη συγκεκριμένη σεναριολογία, την επαναφέρει κάθε τόσο ο κ. Μητσοτάκης εδώ και δύο και πλέον χρόνια. Προς απογοήτευση του ίδιου και των ολιγαρχών που τον στηρίζουν δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόωρες κάλπες. Οι εκλογές Θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας αυτής της κυβέρνησης, με τη χώρα οριστικά εκτός μνημονιακών προγραμμάτων.

ΕΠ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι πριν το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα επιστρέψει στην `κανονικότητα’. Ποιες αλλαγές περιλαμβάνει αυτή η `κανονικότητα’ πρακτικά και ποια είναι τα βήματα που απομένουν για να επιτευχθεί

ΠΡ. Βρισκόμαστε πλέον στο τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας και στην οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την κρίση. Η επιστροφή στην κανονικότητα έγκειται στο γεγονός ότι, στο τέλος του καλοκαιριού, τον προσεχή Αύγουστο, η χώρα Θα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα και θα ανακτήσει μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια την πρόσβασή της στις αγορές χρήματος. Το σημαντικότερο μάλιστα είναι, πως αυτό Θα συμβεί με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για την κοινωνία. Κανείς μας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν την επόμενη μέρα των μνημονίων δια μαγείας, ούτε ότι δεν θα υπάρχουν ακόμα σοβαρές πληγές στο κοινωνικό σώμα που Θα πρέπει να επουλώσουμε. Κανονικότητα όμως για τη χώρα σημαίνει ότι θα έχουμε και πάλι σημαντικούς βαθμούς ελευθερίας άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής και ότι θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και για την ανάπτυξη μιας οικονομίας ζωντανής, παραγωγικής και κοινωνικά αλληλέγγυας.