Άλλος ένας Ευρυτάνας υποψήφιος με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού

2659

Ο Φάνης Παπαθανασίου είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» του Φάνη Σπανού. Ο ίδιος όντας καταξιωμένος επαγγελματικά στο χώρο της δημοσιογραφίας αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και στον χώρο την πολιτικής. Ανταποκριτής πολεμικών ρεπορτάζ ήταν μάλλον αδιανόητο να μην καταφέρει να διεισδύσει και στα μονοπάτια της πολιτικής.

Σύμφωνα με το πλούσιο βιογραφικό του, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παγκράτι Λαμίας, με καταγωγή από το Αρχάνι Μακρακώμης και τους Δομιανούς Ευρυτανίας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κι έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες, κάνοντας ανταποκρίσεις συμπεριλαμβανομένων πολεμικών συγκρούσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Μέση Ανατολή. Έχει καλύψει συναντήσεις κορυφής σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχει πραγματοποιήσει αποκλειστικές συνεντεύξεις με προσωπικότητες, όπως: Κ. Λαγκάρντ, Τ. Ερντογάν, Ζ.  Ζάεφ, Πατριάρχης Βαρθολομαίος κ.α.. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Hunter College της Νέας Υόρκης κι έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος της ομάδας στίβου της Αναγέννησης Λαμίας και πανελληνιονίκης εφήβων στην δισκοβολία.

Στην ερώτηση γιατί είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ο ίδιος λέει: «Μπορώ και θέλω να προσφέρω γιατί νιώθω αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Επιμένουμε γιατί η Περιφέρειά μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η ανεργία, τα προβλήματα της καθημερινότητας, η έλλειψη υποδομών και ο κοινωνικός αποκλεισμός, έχουν εμπεδώσει μία ατμόσφαιρα στασιμότητας και απαισιοδοξίας.  Αποδέχτηκα την πρόταση του Φάνη Σπανού για να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι υπερκομματική και χρειάζεται να αξιοποιηθούν φορείς και πρόσωπα με νέες ιδέες που στηρίζουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις αλλά δημιουργούν και καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Θέλω να βοηθήσω σε δράσεις που θα φέρουν ξανά το χαμόγελο στον τόπο μας κι ελπίδα και προοπτική για τα παιδιά μας. Μαζί προχωράμε μπροστά. Επιμένουμε για την Στερεά Ελλάδα».