Έρχεται η άσφαλτος στα Άγραφα

0
2961

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΑΓΡΑΦΑ» προϋπολογισμού 2 εκατ. €

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΑΓΡΑΦΑ» προϋπολογισμού 2.000.000,00 € πριν από λίγες ημέρες στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου προς από χωριό Άγραφα του Δήμου Αγράφων και περιλαμβάνει εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και τεχνικών σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από διασταύρωση Αγράφων έως Άγραφα μήκους 4.000μ. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης οδού μέσου πλάτους 5-5,5 μέτρων σε περιοχή με έντονο ανάγλυφο βραχωδών σχηματισμών. Στόχος της παρούσας εργολαβίας είναι η βελτίωση της προσπελασιμότητας σε αυτό το τμήμα του επαρχιακού δικτύου για όλες τις εποχές του χρόνου. Σύμφωνα με την κυκλοφορία και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού προτείνεται η κατασκευή οδοστρώματος με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3.00μ., έρεισμα πλάτους 0.50 μ στα κατάντη ενώ στα ορύγματα θα κατασκευαστεί τριγωνική επενδεδυμένη τάφρος πλάτους 0.50 μ. περίπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιήσει σημαντικά έργα για την περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός, σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε τα εξής: “Με το έργο αυτό κάνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, της δημιουργίας πρόσβασης με ασφαλτόστρωση στα χωριά των Αγράφων. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού επιλύουμε χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες και δίνουμε νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας’’.