Απάντηση Δημάρχου Καρπενησίου στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης

Σε άμεση απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για ανικανότητα, προέβη ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, μετά τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αδιάβαστη και ανεύθυνη η αντιπολίτευση του Δήμου Καρπενησίου.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι με μεγάλη χαρά επιζητούμε και δεχόμαστε την καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική της αντιπολίτευσης. Αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος και αυτό θα θέλαμε και εμείς για να είμαστε πιο παραγωγικοί.

Αδιάβαστη: Δεν διαβάζουν και δεν θυμούνται τις αποφάσεις που ψήφισαν. Σε ό,τι αφορά το έργο με τις ράμπες απαντάμε για δεύτερη φορά ότι το έργο ήταν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και η υποβολή του ψηφίστηκε ομόφωνα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου 19/9/2019. Όλα τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικές αποφάσεις για να φτάσουμε στο  στάδιο της δημοπράτησης του έργου.

Σε ό,τι αφορά την διοργάνωση του futsal ποτέ δεν κρύψαμε ότι προτεραιότητά μας είναι η συνδιοργάνωση αθλητικών event στο Δήμο Καρπενησίου. Δεν λέμε άλλωστε τυχαία ότι είμαστε η αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Εδώ η αντιπολίτευση με τη δήλωσή της αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν διαβάζει αυτά που ψηφίζει αλλά το χειρότερο είναι ότι ψεύδεται. Συγκεκριμένα η απόφαση για την διάθεση των 2000 ευρώ για την συνδιοργάνωση του futsal που αφορούσε φιλοξενία (500 ευρώ διαμονή σε ξενώνα στο Καρπενήσι, 500 ευρώ φαγητό και 1000 ευρώ μετακινήσεις) ψηφίστηκε ομόφωνα. Και καμία από αυτές τις επιχειρήσεις δεν ανήκει σε αντιδήμαρχο του Δήμου Καρπενησίου.

Ανεύθυνη: Τέλος, στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για το Προπονητικό Κέντρο είναι εξαιρετικά ανεύθυνο να ζητάς από τον δήμαρχο να ανέβει στην έδρα του Δικαστηρίου και να δικάσει γρήγορα την διένεξη μεταξύ δύο εργολάβων. Είναι δικαίωμα του κάθε προμηθευτή και εργολάβου να εξαντλεί τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Η δημοτική αρχή από το 2017 έχει συντάξει μια ολόκληρη μελέτη και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου. Η διαδικασία της δημοπράτησης χωρίς καμία ευθύνη του Δήμου έχει ξεπεράσει τον έναν χρόνο. Δεν εγκαταλείπουμε κανέναν στόχο, στεναχωριόμαστε όμως που για λόγους πέρα και πάνω από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του δήμου υπάρχουν οι καθυστερήσεις. 

Εξακολουθούμε να βάζουμε υψηλούς στόχους, να διεκδικούμε τα περισσότερα και να είμαστε καθημερινά  δίπλα και στον τελευταίο δημότη.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος του θεσμικού σας ρόλου».