Ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας σε σχολικά κτίρια έθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου ‘Αλλαγή Πορείας’. Συγκεκριμένα μετά το περιστατικό πυρκαγιά σε σχολικό κτίριο προ ημερών ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Λερογιάννης σε τοποθέτησή του αναφέρει:

«Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, στο χώρο του λεβητοστασίου πήρε φωτιά εξάρτημα στο σύστημα θέρμανσης της σχολικής μονάδας. Η έκταση της φωτιάς ήταν μικρή και με την έγκαιρη αντιμετώπιση των καθηγητών και της πυροσβεστικής περιορίστηκε σε μικρές υλικές ζημιές, θέτοντας το σύστημα θέρμανσης εκτός λειτουργίας.
Την Τετάρτη το πρωί 3 Νοεμβρίου, παρευρεθήκαμε στο χώρο του σχολείου και συνομιλήσαμε με τον διευθυντή. Ουσιαστικά, μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε σε ισχύ μελέτη πυροπροστασίας στη σχολική μονάδα και ότι τώρα γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ανανεωθεί το συντομότερο δυνατό.
Να υπενθυμίσουμε ότι, πριν περίπου ένα χρόνο, χτυπήσαμε το καμπανάκι και με αίτημά μας στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ζητούσαμε να ενημερωθούμε αν όλα τα δημοτικά κτίρια έχουν μελέτες πυροπροστασίας σε ισχύ δίνοντας έμφαση στα σχολικά κτίρια. Η απάντηση της Υπηρεσίας ήταν ότι ένας μικρός αριθμός κτιρίων είχε τις απαιτούμενες μελέτες, αλλά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει σε όλα τα κτίρια.
Ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η κατάσταση στα σχολεία από πλευράς πυρασφάλειας είναι η ίδια. Η αδιαφορία της παρούσας δημοτικής αρχής και σε θέματα ασφάλειας είναι εμφανής και δυστυχώς συνεχιζόμενη…
Τονίζουμε την άμεση ανάγκη σύνταξης όλων των απαιτούμενων μελετών πυρόσβεσης στα δημοτικά κτίρια με προτεραιότητα στα σχολεία του Δήμου μας. Αφού η, προ ενός έτους, δική μας προειδοποίηση δεν ήταν αρκετή για να αφυπνιστεί ο Δήμαρχος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ας αποτελέσει το χθεσινό περιστατικό την αφορμή να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα.»