Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα και Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα. Πρόκειται για δημοφιλείς δυο γιορτές που ήταν η ‘τονωτική ένεση’ του φθινοπώρου στον Δήμο Καρπενησίου.

Θα συναντηθούν και φέτος για τα κάστανα στην Αγία Τριάδα

Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο διοργανώνονταν η ημερήσια Γιορτή Κάστανου στην Αγία Τριάδα, που είχε σταδιακά ανοδική πορεία και προσέλκυε όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο για να απολαύσουν το μοναδικό, εποχιακό προϊόν της περιοχής. Και παρόλο που ο Covid 19, επέβαλλε την αναβολή της γιορτής, οι κάτοικοι δεν φαίνεται να ξεχνούν το αγαπημένο τους καρπό. Με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν ότι την επόμενη Κυριακή λοιπόν, 18 Οκτωβρίου καλούν τους στην πλατεία του χωριού, όχι για την καθιερωμένη γιορτή, αλλά για το επισκεφτούν, να απολαύσουν την φιλοξενία και να αγοράσουν κάστανα που θα βρίσκονται εκεί, αλλά και στα μαγαζιά του χωριού.

Χωρίς γιορτή φέτος η Δομνίστα, αλλά με πολύ τσίπουρο

Από το 2005 όταν και πρωτοδιοργανώθηκε κατάφερε να αποτελεί μια από της δημοφιλέστερες τοπικές γιορτές της Ευρυτανίας, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Φέτος η Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα δεν θα πραγματοποιηθεί όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια το τελευταίο τριήμερο του Οκτώβρη, αν και οι κάτοικοι του χωριού συνεχίζουν όπως κάθε χρόνο να παράγουν τσίπουρο με τον παραδοσιακό τρόπο. ‘‘Μένουμε με τις αναμνήσεις των περασμένων χρόνων όταν όλο το χωριό, μήνα Οκτώβρη, είχε μετατραπεί σε τόπο συνάντησης και γιορτής. Μια γιορτή τσίπουρου που η φήμη της ξεπερνά τα όρια της Ευρυτανίας και δυστυχώς, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω του covid-19.’’, ήταν η ανάρτηση του προέδρου της Δομνίστας κ. Νίκου Καρέτσου, με την ελπίδα του χρόνου το χωριό να γεμίσει πάλι με κόσμο, χορό και τσίπουρο.