Ανοίγει το Κτηματολόγιο και για την Ευρυτανία

2790

Έως τις 18 Μαρτίου 2019 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων

Από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινσέ η συλλογή δηλώσεων – στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων κτηματογράφησης – σε επτά ακόμη περιφερειακές ενότητες, μεταξύ των οποίων και η Ευρυτανία και η Φθιώτιδα.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους έως τις 18 Μαρτίου 2019 ( αν πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού) και έως τις 18 Ιουνίου 2019 (εάν πρόκειται για κατοίκους εξωτερικού αλλά και για το ελληνικό δημόσιο).
Επιπλέον, στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει και η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στους δήμους Πέλλας και Σκύδρας στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.
Η υποβολή των δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Όσα ακίνητα δεν δηλωθούν – κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης- θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως « άγνωστου ιδιοκτήτη». Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για το ακίνητο.
Πάντως παρόλο που θεωρητικά ξεκίνησαν οι δηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρυτανία, το Γραφείο στην Παλαιοκατούνα όπου θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Αγράφων, δεν άνοιξε ακόμη. Όπως φαίνεται η διαδικασία ξεκινά αργά και ίσως με μικρές καθυστερήσεις.