Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 500 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έπαιξε πιο ανοιχτά σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας και ξεκίνησε καλά στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, το γκολ του Κώστα Κιπτίου στο 28΄ άλλαξε τις ισορροπίες του ματς με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να πιέσει και δέχτηκε και δεύτερο γκολ, παρόλα αυτά τρία λεπτά μετά το 1-2 και στο 84΄ με όμορφη επιθετική προσπάθεια μείωσε στο τελικό 1-2 με τέρμα του Γιάννη Κακκάβα.
Ο Αλμυρός του Λάκη Μπακάλη έλεγξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασε στο πρώτο του εκτός έδρας τρίποντο. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν στο 28΄ με σουτ του Κώστα Κιπτίου εκτός περιοχής, με τον ίδιο παίκτη στο 81΄ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Παρά την μείωση του σκορ ο Αλμυρός κράτησε μέχρι το τέλος το πολυπόθητο «διπλό».
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Οπούντιο Μαρτίνου την Τετάρτη (18/10), ενώ ο Αλμυρός παίζει στην έδρα του με τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο Αλμυρός σε δυο ματς μετράει ισάριθμες νίκες, ενώ η ομάδα της Ευρυτανίας παρέμεινε στους τρεις βαθμούς. Και οι δυο έχουν κάνει το ρεπό τους.
Εκτός 11αδας και 18αδας έμεινε την τελευταία στιγμή λόγω τραβήγματος ο δεξιός μπακ Γιώργος Χαλλής. Την θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Νίκος Λάππας και στην 18αδα μπήκε την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος τέθηκε στην διάθεση του πρπονητή του.
Το τελευταίο μετραγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΚ ο Γιώργος Δικαιόπουλος παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα, αφού το δελτίο του δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Την Τετάρτη αναμένεται να «ντεμπουτάρει» κόντρα στο Μαρτίνο.

Το Βελούχι σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε πιο επιθετικά δείχνοντας, δημιουργώντας παράλληλα και ευκαιρίες και δίνοντας τις προϋποθέσεις να γίνει ένα ανοιχτό ματς.
Ο ΑΠΟΚ έχασε σημαντική στιγμή στο 23΄ να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Γιάννης Κακκάβας στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Χάρης Ζαραβέλης με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα από κοντά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Άγγελου Σταυράκη.
Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 20λεπτο του α΄ μέρος έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του ματς προηγήθηκαν και έκαναν και δυο τρεις ακόμη ευκαιρίες, προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι του Αλμυρού άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό όταν μετά την πάσα του Στέλιου Αλεξανδρή ο Κώστας Κιπτίου με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου από μακρινή απόσταση έκανε το 0-1.
Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 4 λεπτά όταν ο Λευτέρης Γιαουπλάρι χτύπησε στο κεφάλι και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα βρέθηκε και εντός του αγωνιστικού χώρου ασθενοφόρο. Ο δυναμικός μέσος του ΑΠΟΚ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.
Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να γίνει επιθετικός και να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Ωστόσο σε καμία στιγμή δεν παράτησε το ματς και ακόμη και στο 0-2 προσπάθησε για την ανατροπή στα τελευταία λεπτά με τον δείκτη του σκορ να κλείνει στο 1-2.
Ο Αλμυρός έκανε σωστή διαχείριση του ματς, έδωσε περισσότερους χώρους στον αντίπαλο και μέσα από οργανωμένες κυρίως επιθέσεις επεδίωξε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 81ο λεπτό.
Στο 64ο λεπτό ο Στέλιος Νάκας λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε, με τον Πέτρο Θωμαϊδη να μπαίνει στην θέση του.
Ο Αλμυρός έφτασε στο 0-2 στο 81ο λεπτό όταν ο Παναγιώτης Κοντοβάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Κώστας Κιπτίου από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-2.
Οι Καρπενησιώτες ξεπέρασαν άμεσα την ψυχρολουσία του 0-2 και 3 λεπτά αργότερα μπήκαν ξανά στο ματς. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Γιάννη Κακκάβα, που προ κενής εστίας με σουτ μείωσε στο τελικό 1-2.
Την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ και πρώτη στην Γ΄ Εθνική έκανε στο δεύτερο μέρος ο μέσος Χρήστος Λέρης, που αποκτήθηκε από την Μυρίκη.
Η 3η αλλαγή των Θεσσαλών ήταν ο Χρήστος Χολέβας που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Κίτρινες Κάρτες
Σιάτρας, Ζαραβέλης, Βαρότσης, Σαββίδης

Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι
(Γιάννης Φλωράκης):
Λαμπρόπουλος, Λάππας Ν., Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι, Γενιτσαρόπουλος, Βαρότσης(77΄ Λέρης), Μπακαλίδης, Κακκάβας, Λάππας Ι.
Αλμυρός
(Λάκης Μπακάλης):
Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκκας, Σαββίδης, Κιπτίου(90΄ Χολέβας), Αλεξανδρής, Φλίγκος(92΄ Βούλγαρης), Νάκας(64΄ λ.τρ. Θωμαϊδης), Κοντοβάς(82΄ Τσιάτσιος)

Διαιτητής: Παναγιώτης Κέκελος
(ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λυσάρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε δεξιά στον Μπακαλίδη, που σούταρε από πλάγια θέση και ο Σταυράκης μπλόκαρε.
12΄: Ο Νάκας πάσαρε στον Αλεξανδρή, ο οποίος σούταρε χαμηλά από μακρινή απόσταση και ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
16΄: Χτύπημα φάουλ του Κιπτίου από τα δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
20΄: Δυνατό σουτ του Κιπτίου πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του γηπεδούχων.
23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κακkάβας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ζαραβέλη που με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη.
28΄: Ο Αλεξανδρής πάσαρε στον Κιπτίου, που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου (0-1).
30΄: Ο Νάκας έδωσε στον Φλίγκο, ο οποίοςσούταρε αδύναμα και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
32΄: Μακρινό σουτ του Κιπτίου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Λαμπρόπουλος.
49΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Κακκάβας γέμισε προς την περιοχή και το διαγώνιο σουτ του Βαρότση πέρασε πάνω από το τέρμα του Αλμυρού.
55΄: Ο Κιπτίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μετά την κεφαλιά αμυντικού προς τα πίσω, ο Στουρνάρας πλάσαρε εξ επαφής άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
81΄: Ο Κοντοβάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Κιπτίου από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-2.
84΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Κακκάβα που από κοντά προ κενής εστίας μείωσε στο τελικό 1-2