Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, μόλις στο 4΄ προηγήθηκε με γκολ του Άλεξ Μπακαλίδη και στο 16΄ έχασε και σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων. Στην επανάληψη προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα παίζοντας αμυντικά, όμως δέχτηκε δυο γκο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την μοιραία ήττα.
Τα Σέλλανα του Γιάννη Μπουρνάκα έκαναν άσχημη αρχή και δεν παρουσίασαν καλή εικόνα στο πρώτο μέρος βρισκόμενα πίσω στο σκορ. Στο β΄ μέρος το Προάστιο ανέβασε «στροφές» και με γκολ του Αλέξα Βουκομάνοβιτς στο 53΄ και του Βασίλη Τζάνη στο 68΄ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Καρπενήσι.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με τον ουραγό Αχιλλέα Φαρσάλων στις (19/11) ενώ τα Σέλλανα υποδέχονται στο γήπεδο του τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο ΑΠΟΚ έμεινε στους 6 βαθμούς, ενώ τα Σέλλανα έφτασαν τους 8, σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.
Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με μια διαφοροποίηση σε σχέση με το ματς με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο. Ο Γιώργος Χαλλής ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας παίρνοντας την θέση του Παναγιώτη Κόλλια που έμεινε στον πάγκο. Εκτός δράσης παραμένει ο τραυματίας Χάρης Ζαραβέλης.
Ούτε και σε αυτό το ματς αγωνίστηκε το μεταγραφικό απόκτημα των Σελλάνων από την ΑΣΑ Γιώργος Υφαντής, που είναι ανέτοιμος. Εκτός 18αδας έμειναν και οι: Σπύρος Παπαδημητρίου και Χρήστος Παπαδημητρόπουλος. Στα Σέλλανα έχει αγωνιστεί ο πρώην παίχτης του ΑΠΟΚ Άκης Χαρβαλιάς και ο πρώην παίχτης του Αιόλου Βαγγέλης Τζιόλας.
Ο ΑΠΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς προηγήθηκε στο 4΄ και απώλεσε και στο 16΄ σημαντική ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα του με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΚ, αφού σημείωσε γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 4΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε γρήγορα φάουλ από το κέντρο, βρήκε τον Άλεξ Μπακαλίδη, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με χαμηλό υποδειγματικό σουτ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Κουτσόπουλου έκανε κάτω από έντονους πανηγυρισμούς το 1-0. Ο έμπειρος Κουτσόπουλος έχει πλούσιο βιογραφικό και παραστάσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες, παίζοντας μέχρι πρόσφατα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.
Τα Σέλλανα από το 30΄ και μετά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, και απείλησαν στο 45΄με σουτ του Γιώργου Κοντού που απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Βελουχίου.
Ένταση επικράτησε στο ημίχρονο και υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έληξε άμεσα.
Στο δεύτερο μέρος οι Καρδιτσιώτες μπήκαν καλύτερα ματς και μέσα σε 15 λεπτά (53΄-68΄) έκαναν την ολική ανατροπή και επικράτησαν με 1-2.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν από στημένο στο 53΄, ό Βασίλης Τζάνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βαγγέλης Χάδιαρης γύρισε από το δεύτερο δοκάρι, ο Αλέξης Αρχοντής «έστρωσε» την μπάλα στον Σέρβο Αλέξα Βουκομάνοβιτς που με «ξερό» σουτ στην δεξιά γωνία του Βελουχίου ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βουκομάνοβιτς αγωνίζοταν πέρυσι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και σκόραρε για 3η συνεχόμενη αγωνιστική.
Ο ΑΠΟΚ έβγαλε αντίδραση και για ένα δεκάλεπτο έγινε απειλητικός χάνοντας ευκαιρίες.
Στο 68΄ ο Τάσος Μαρούδας πάσαρε στον Βασίλη Τζάνη που εκτός περιοχής και αριστερά με χαμηλό αδύναμο σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου σκόραρε για το 1-2 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο αριστερός μπακ Τζάνης έπαιζε και αυτός στην Αναγέννηση.
Το Βελούχι έχασε τις τελευταίες καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι στο 73΄με δυο κεφαλιές του Άλεξ Μπακαλίδη, η πρώτη βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ και η δεύτερη στην συνέχεια της φάσης του Δημήτρη Κατσαδούρου μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο.

 

Οι καλύτερες φάσεις

4΄: Γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από το κέντρο, ο Μπακαλίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με χαμηλό υποδειγματικό σουτ στην δεξιά γωνία του Κουτσόπουλου πέτυχε 1-0.
15΄: Απευθείας κόρνερ του Τζάνη από τα δεξιά απέκρουσε δύσκολα σε νέο κόρνερ ο Λαμπρόπουλος. Ο Κοντός εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Αρχοντή έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
16΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά τετ α τετ με τον Κουτσόπουλο με τον Μετούσι την τελευταία στιγμή να τον προλαβαίνει.
39΄: Ο Λάππας Ι. έβγαλε μπαλιά για τον Μπακαλίδη, που έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά σούταρε και ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε.
45΄: Ο Χάδιαρης σέντραρε από τα δεξιά και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοντού απέκρουσε σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.
45΄+1΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γενιτσαρόπουλου από τα δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα των Σελλάνων.
47΄: Ο Παχής έκανε την σέντρα από τα αριστερά και σουτ του Κακκάβα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
53΄: Ο Τζάνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Χάδιαρης γύρισε, ο Αρχοντής έστρωσε στον Βουκομάνοβιτς, που με άψογο σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
58΄: Ο Κακκάβας έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Χαλλή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κωτσόπουλου.
61΄: Ο Χαλλής εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά, ο Κακκάβας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε και ο πορτιέρο των Σελλάνων μπλόκαρε.
65΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σιάτρας διεκδίκησε την μπάλα, που στρώθηκε στον Χαλλή, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ.
68΄: Ο Μαρούδας πάσαρε στον Τζάνη που έξω από την περιοχή και αριστερά με αδύναμο σουτ στην δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου έκανε το τελικό 1-2.
73΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από τα δεξιά,,σέντραρε και η εξ επαφής κεφαλιά του Μπακαλίδη βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ πάνω από την εστία του Προαστίου. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Δικαιόπουλος με η νέα κεφαλιά του Κατσαδούρου μπλοκαρίστηκε από τον Κουτσόπουλο.
75΄: Αδύναμο σουτ του Κοντού εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Λαμπρόπουλος.
79΄: Ξαφνικό σουτ του Βουκομάνοβιτς απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.

Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Χαλλής, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι, Κατσαδούρος, Λάππας Ι., Λάππας Ν.(55΄ Μπόγδανος), Μπακαλίδης, Κακκάβας(68΄ Δικαιόπουλος), Γενιτσαρόπουλος
Σέλλανα (Γιάννης Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μετούσι, Τζάνης, Αρχοντής, Κούρκουλας(92΄ Δανιήλ), Θεοδωρόπουλος, Μπλατσέρη(46΄ Μαρούδας), Χάδιαρης, Βουκομάνοβιτς(90΄ Γιαγιάκος), Κοντός, Μάττας

Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Γρηγόρης Κακατσίδης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Γαλανόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)