Η κόρη του γνωστού ορθοπεδικού Νίκου Χριστοδούλου γράφει ιστορία στη μουσική!

Η Μόνικα Χριστοδούλου είναι τραγουδίστρια-τραγουδοποιός. Τραγουδάει και παίζει πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, ακορντεόν και τύμπανα. Το πρώτο άλμπουμ της “Avatar” κυκλοφόρησε το 2008 και το δεύτερο “Exit” ακολούθησε το 2010. Και τα δύο άλμπουμ έγιναν πλατινένια. Έχει δώσει πολλές sold out συναυλίες σε σημαντικούς χώρους όπως το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το Θέατρο Βράχων, το Θέατρο Λυκαβηττού έως και τη Νέα Υόρκη.

Αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, λόγω της εργασίας του πατέρα της, σε ηλικία 5 ετών μετακόμισε στη Λαμία και μετά στο Καρπενήσι. Εκεί, στην Ευρυτανική πρωτεύουσα μεγάλωσε αγαπώντας τη ζωή στη φύση και το τραγούδι, έκανε το πρώτο της μουσικό ταξίδι με την Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου και ύστερα άνοιξε τα φτερά της και πέταξε από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μέχρι τη Νέα Υόρκη και από το θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν μέχρι τα Όσκαρ με τη “Στάλα” της, το τραγούδι της το οποίο κυκλοφόρησε το 2021 και μας ταξίδεψε μουσικά, ήταν και η πρώτη επιλογή από τη σκηνοθέτη Maggie Gyllenhaal για να γίνει το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας «The lost Daughter». Το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει η Μόνικα στον διαγωνισμό της ΕΡΤ για την Eurovision 2023 είναι  «I’ m proud».

Η ίδια περιγράφει για τα παιδικά της χρόνια και τα πρώτα της ακούσματα… “Κλασική μουσική, μαζί με Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι. Για τους γονείς μας η μουσική ήταν κάτι μαγικό, που ήθελαν να το μοιραστούν μαζί μας. Όταν η μαμά μου άκουγε, για παράδειγμα, ένα τραγούδι του Αντρέα Μποτσέλι, με φώναζε κοντά της. «Άκου, άκου», μου έλεγε. Το κάνει αυτό τώρα και η κόρη μου, το πιστεύεις; Μάλλον έχει πια περάσει στα γονίδιά μας. Και, φυσικά, ποτέ δεν θα ξεχάσω τα γλέντια στο πατρικό μου στο Καρπενήσι. Γιατρός ο πατέρας μου, καλούσε συχνά συναδέλφους της περιοχής. Τα παιδιά κλεινόμασταν στο δικό μου δωμάτιο ή του αδελφού μου και οι μεγάλοι στο σαλόνι έπαιζαν κιθάρες και ακορντεόν, τραγουδούσαν, χόρευαν. Συχνά ερχόταν και μια τοπική κομπανία, κάμποσοι παππούδες με βιολιά. Είχαν κάτι διονυσιακό εκείνες οι μαζώξεις. Το θυμάμαι και συγκινούμαι. Όταν έμεινα μόνη μου, λοιπόν, και άρχισα να σκαρώνω τα πρώτα μου τραγούδια, ήρθε στην επιφάνεια όλη αυτή η ποικιλία.”

Πηγή: www.lamianow.gr