Το νέο γλυπτό του Σπύρου Ντασιώτη

Στην πλατεία του Περισσού στην Αττική θα εκτίθεται για λίγες ημέρες το έργο του Ευρυτάνα γλύπτη Σπύρου Ντασιώτη. Το έργο αφιερωμένο στην ειρήνη και ο γλύπτης έχει συνδυάσει σε αυτό το σύμβολό της, αλλά και αναφορές στο 1821, απ’ όπου είναι και εμπνευσμένο.

Το έργο είναι αφαιρετικό, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, ενταγμένο στην ενότητα με θέμα “1821 – 2021  ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΣ “ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ”.  Θα παραμείνει στην μικρή πλατεία του Περισσού (απέναντι από τον ηλεκτρικό) για λίγες ημέρες.

Ο κ. Ντασιώτης δήλωσε σχετικά με την δημιουργία και την παρουσίαση του έργου του:

‘‘Ευχαριστώ τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας Κ. Δέσποινα Θωμαΐδου για την άδεια να τοποθετήσω το έργο μου “1821-2021 Το Μήνυμα” , που δημιούργησα  με δικά μου έξοδα και κόπο, για λίγες μέρες στην μικρή πλατεία του Περισσού.

Τις φίλες και τους φίλους μου που ήταν εκεί και ανταλλάξαμε ένα χαμόγελο…

200 χρόνια μετά , και  τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ειρήνης πρέπει να τα κατακτήσουμε πρώτα εντός μας και να αγωνιζόμαστε για αυτά (όπως μας δίδαξαν οι  πρόγονοί μας) αν θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο…

Επίσης αυτούς που εκφράστηκαν με τρόπο που ωθούσε σε βία, τους ευχαριστώ για τη δύναμη που μου έδωσαν  να μη σταματήσω ποτέ να κάνω δράσεις και πράξεις που θα δίνουν  χαρά,  με σεβασμό πάντα στην ιστορία και στον τόπο που με φιλοξενεί…’’