Χρόνος προετοιμασίας: 20’ + 30’ | Χρόνος ψησίματος: 10’ |Μερίδες: 6

Υλικά 

4 βρασμένα παντζάρια

1 κουτί μανιτάρια

1 κολοκυθάκι

1 κρεμμύδι

2 καρότα

½  κουτ. σκόνη σκόρδο

1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή

Λίγη ρίγανη

2 κσ ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι ανάλογα τα γούστα

4 κσ βρώμη αλεσμένη ή αλεύρι

Εκτέλεση

Περνάμε τα παντζάρια στο μούλτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Περνάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά από το μούλτι και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά να φύγουν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι (βρώμης ή κανονικό- αν χρειαστεί παραπάνω για να γίνει σφιχτή η ζύμη βάζουμε περισσότερο) με το λαδί και ανακατεύουμε μόλις σφίξει λίγο η ζύμη τα βάζουμε ψυγείο μισή ώρα. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και τα τηγανίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά και από τις δυο μεριές σε σχάρα και όταν πάρουν χρώμα να μεταφέρουμε σε δυνατό φούρνο στον αέρα για λίγα λεπτά για να ψηθούν και εσωτερικά.

Πηγή: www.mageirikesapolauseis.gr