Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Δήμου Αγράφων για την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του δρόμου που θα ενώνει τα Άγραφα με την Καρδίτσα, η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, όπου αναφέρει τα εξής:

«Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης πανηγυρίζουν και η κυβερνητική προπαγάνδα «για τον πρωθυπουργό που κρατάει τον λόγο του» οργιάζει για το αυτονόητο (και ελάχιστο): για την ασφαλτόστρωση (που ΘΑ γίνει) του δρόμου Άγραφα –Σάικα.

Εν έτει 2021 πανηγυρίζουν γι’ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 70 χρόνια και γίνονται τώρα που η περιοχή των Αγράφων απέκτησε ενδιαφέρον για τους αετονύχηδες των ΑΠΕ.

Την ίδια ώρα το εσωτερικό οδικό δίκτυο και οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ενώ η «προσωπική δέσμευση» του πρωθυπουργού για τον δρόμο Λαμία-Καρπενήσι αποδείχτηκε έπεα-πτερόεντα.

Κι αυτή γιατί τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υλοποιούν έργα με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τα λαϊκά συμφέροντα. Και σε αυτόν το σχεδιασμό τους, έργα όπως αξιοπρεπές οδικό δίκτυο, αγροτικοί δρόμοι, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, δεν χωράνε».