Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο αν και παραπέμπει στον αρχαίο βασιλιά της Ευρυτανίας, το οφείλει όπως ισχυρίζεται, στον Εύρυτο που πολέμησε με τους 300 του Λεωνίδα αν και ήταν τυφλός. Ο λόγος για τον μυστηριώδη καλλιτέχνη γκράφιτι, που γέμισε τους δρόμους της Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες με ηρωϊκές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μορφές του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Νικηταρά, του Αθανάσιου Διάκου, του Ρήγα Φεραίου και άλλων αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 στολίζουν γωνιές της πρωτεύουσας. Τα γκράφιτι στους τοίχους, φέρουν την υπογραφή «Εύρυτος». Αυτή είναι η μόνη πληροφορία που επέλεξε να δώσει ο μυστηριώδης καλλιτέχνης. Ο γκραφιστάς της Επανάστασης, που απεικόνισε ήρωες του ’21 σε τοίχους της Αθήνας, μίλησε στο sigmalive.com, αλλά επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Είμαι αυτοδίδακτος σε ό,τι έχει να κάνει με την τέχνη. Όπως είπατε, επιθυμώ να διατηρήσω την ανωνυμία μου, καθώς, από τη στιγμή που απεικονίζω τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη θεωρώ ότι το άτομό μου δεν έχει καμία σημασία μπροστά τους», ανέφερε μιλώντας στην κυπριακή ιστοσελίδα.