Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη συμμετοχή εκατοντάδων ντόπιων και επισκεπτών ολοκληρώθηκε η 15η Γιορτή Τσίπουρου Γρανίτσας. Η γιορτή – θεσμός πλέον –  για το χωριό της Γρανίτσας, η οποία διοργανώθηκε αποκλειστικά από το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, συγκέντρωσε τα βλέμματα των επισκεπτών της Δυτικής Ευρυτανίας και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία που πρόσφεραν απλόχερα τα μέλη του Συλλόγου.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας κα. Έφη Καρυώτη ανέφερε τα εξής:

«Καλώς ήρθατε! Με πόσο μεγάλη χαρά  σας υποδεχόμαστε μετά από δύο χρόνια στο χωριό μας! Δύο χρόνια δύσκολα, μοναχικά που δε μας επέτρεψαν  ούτε βρεθούμε ούτε να γλεντήσουμε. Όμως,  φέτος, ως Σύλλογος, έχουμε βάλει σαν στόχο να  διαγράψουμε για μια μέρα αυτά τα δύο χρόνια. Να τα σβήσουμε για λίγο, να μπουν στην άκρη τα προβλήματα και όλα τα δυσάρεστα και να περάσουμε όμορφα, έτσι όπως μόνο οι παρέες ξέρουν… Και εμείς, αποδεδειγμένα πλέον, μετά από όλα αυτά τα χρόνια  έχουμε γίνει μια παρέα!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας, αλλάζει. Ανανεώνεται, πατά σε νέες ιδέες και καινοτομεί. Έχοντας ως γνώμονα το καλύτερο συμφέρον του χωριού μας, ετοιμάζουμε διάφορες δράσεις που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ωφελήσουν και θα συνεισφέρουν σημαντικά τους συμπολίτες μας. Δράσεις εθελοντισμού, δράσεις ευαισθητοποίησης και δράσεις προβολής. Στις προσπάθειες μας, σας θέλουμε δίπλα μας. Συμμάχους και αρωγούς.»

Στην Γιορτή συμμετείχαν ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αγρινίου «Η ΡΟΥΜΕΛΗ» που έμαθε για τη γιορτή και μετά από επικοινωνία με τον Σύλλογο συμμετείχε εθελοντικά. Οι νοικοκυρές του χωριού που πάντα στηρίζουν και φροντίζουν όλους τους επισκέπτες, διαθέτοντας χρόνο και φτιάχνοντας με μεράκι και κόπο τα τοπικά εδέσματα. Χορηγοί της εκδήλωσης οι κύριοι Παναγιώτης Ξυραφάκης και Λάμπρος Παπαδήμος για τη δωρεάν διάθεση των τραπεζοκαθισμάτων και το ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ «Η ΓΡΑΝΙΤΣΑ» και η ιδιοκτήτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου κα  Έφη Καρυώτη. Επίσης το PISCO ALL DAY BAR  και ο ιδιοκτήτης του κ. Κώστας Γεωργαλής, η λογιστική εταιρεία TAXCORNER EE του φοροτεχνικού Σάκη Μπαλτά και ο τέως Δήμαρχος Απεραντίων και Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης για την προσφορά των γλυκών.

Ραντεβού από τον Σύλλογο για του χρόνου, στη σκιά του Καλόγερου στην 16η Γιορτή Τσίπουρου Γρανίτσας.