Εξιχνιάσθηκαν 2 ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων και σε καταστήματα στη Φθιώτιδα

0
1790

Συνελήφθησαν άμεσα δύο (2) νεαροί ημεδαποί, μετά από διάπραξη απόπειρας ληστείας σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, στις 28-12-2018 νωρίς το απόγευμα σε περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός του οχήματος διαφυγής τους και η σύλληψη των δύο ανωτέρω επιβαινόντων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και διακριτικής επιτήρησης καταστημάτων σε περιοχές της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Προηγήθηκε ειδικός σχεδιασμός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την αποτροπή τέλεσης ληστειών και κλοπών, καθώς και την ενδελεχή διερεύνηση συναφών εγκληματικών ενεργειών που διαπράχθηκαν πρόσφατα στην ανωτέρω περιοχή, ενώ συνάμα εντατικοποιήθηκαν οι περιπολίες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.».

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον:

• (2) ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων, οι οποίες διαπράχθηκαν την 27-10 και 23-12-2018 αντίστοιχα, στην περιοχή Καινούργιο Φθιώτιδας, με λεία χρηματικά ποσά,
• διακεκριμένη κλοπή σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, που διαπράχθηκε την 21-12-2018 στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα πακέτα παραγγελιών προϊόντων, τα οποία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ανωτέρω εταιρεία, καθώς και
• κλοπή από κέντρο αισθητικής, που διαπράχθηκε την 19-12-2018 στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, όπου αφαιρέθηκε μία γυναικεία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

Όπως προκύπτει από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, ο ένας εκ των συλληφθέντων ενέχεται σε όλες τις προαναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες, ενώ ο δεύτερος, ως συνεργός του, στην απόπειρα ληστείας όπου συνελήφθησαν το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου και στην μία από τις δύο ληστείες του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά:

• (2) πιστόλια (τύπου replica),
• κουκούλα full face,
• σιδερένιος λοστός,
• (3) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
• ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.