Εορτασμός Θεοφανείων σε Άγραφα και Καρπενήσι

1114

Αύριο Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου θα γιορταστούν και φέτος σε όλη την Ευρυτανία τα Θεοφάνεια, η μεγάλη, 3η και τελευταία Χριστιανική εορτήτου Δωδεκαημέρου.Σε Άγραφα και Καρπενήσι τα Φώτα θα πραγματοποιηθούν με τον Αγιασμό των Υδάτων, και επιστρέφουν στο φυσικό περιβάλλον ή μη, αναμένοντας να δούμε ποιος θα πιάσει φέτος το Σταυρό και θα του πάει «γούρι» η χρονιά.

Έτσι ο Δήμος Αγράφων προσκαλεί στον Αγιασμό των Υδάτων ο οποίος θα τελεστεί την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί στα ποτάμια και στη Λίμνη Κρεμαστών του Δήμου. Αναλυτικά τα Θεοφάνια θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στη Δημοτική Ενότητα Αγράφων στο Νερόμυλο, στη Δημοτική Ενότητα Βίνιανης στο Γεφύρι της Βίνιανης, στη Δημοτική Ενότητα Φραγκίστας στην Γέφυρα Επισκοπής, στη Δημοτική Ενότητα Απεραντίων στην Προβλήτα Σιβίστας, ενώ τέλος στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμουθα πραγματοποιηθεί στην Γέφυρα Τέμπλας.

Στο Καρπενήσι ο κεντρικός Αγιασμός Υδάτων θα γίνει όπως συνηθίζεται στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου στις 12.00 το μεσημέρι της μέρας.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι οι Αγιασμοί Υδάτων σε εξωτερικούς χώρους είχαν ακυρωθεί και στους δυο Δήμους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και το τελετουργικό είχε πραγματοποιηθεί εντός των Ιερών Ναών.