Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά η εκδήλωση «Επαγγέλματα 2030» που διοργάνωσε η «Λέξη Φιλολογικό Φροντιστήριο» σε συνεργασία με την «Orientum –  Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» χάρη στην ευγενική χορηγία του Neapolis University Paphos την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Γονείς και μαθητές Λυκείου παρευρέθηκαν στην ομιλία και ενημερώθηκαν από τον εισηγητή, κ. Θοδωρή Θεοτόκη, Σύμβουλο Σπουδών και μέλος της επιστημονικής συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο», για τις σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων αλλά και για τα κίνητρα που θεωρείται καλό να έχουν οι μαθητές αναφορικά με την επιλογή σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση συμπεριέλαβε τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Συμπεριφορές ανθρώπων που πετυχαίνουν, Στοχοθεσία – Διαχείριση χρόνου, Πώς θα πάρω τη σωστή απόφαση, Αναλυτική παρουσίαση τμημάτων, Εναλλακτικές καριέρες, Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση, Παγίδες στο μηχανογραφικό, Πώς μπορώ να βελτιωθώ μέσα στο Πανεπιστήμιο, Soft Skills και αγορά εργασίας και Επαγγέλματα του 2030.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι μαθητές της Α’ Λυκείου αλλά και οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου κατόπιν κλήρωσης έλαβαν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού HORIZON. Πρόκειται για ένα ευρύ ψυχομετρικό εργαλείο που κατασκευάστηκε στη χώρα μας για τη μέτρηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων των μαθητών. Το τεστ στηρίζεται σε ισχυρές επιστημονικές βάσεις και βοηθάει τους μαθητές να επιλέξουν την κατάλληλη ομάδα προσανατολισμού, τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου για σχολές στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και στην καλύτερη δυνατή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Η Λέξη ευχαριστεί θερμά τις συναδέλφους και συνεργάτιδές της, Γραμματίκα Ανθούλα, Ζαρκάδα Μαρία, Μπαζιώνη Μαρία, την «Εξέλιξη – Εξειδικευμένο Φροντιστήριο Βιολογίας», καθώς και όλους τους γονείς και μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο Ευρυτανικός Παλμός.