Άμεση ήταν η ανταπόκριση των εκπροσώπων των Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες βοσκοτόπων της περιοχής, στο κάλεσμα του Συλλόγου Κρικελλιωτών Ευρυτάνων «Ο Άγιος Νικόλαος» και της Κίνησης Πολιτών της 29 Ιουνίου 2021 στην Παλιόλακα πάνω από την Άμπλιανη προς την κορυφή Τρυπήρι, όπου άρχισαν οι εργασίες για την καταστροφή των βουνών. Σύσσωμοι οι πολίτες ανέβηκαν στο βουνό, σταμάτησαν τις εργασίες εκσκαφής και διαμαρτυρήθηκαν για την καταστροφή των Ευρυτανικών βουνών. Στη συνέχεια το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο γήπεδο μπάσκετ του Κρικέλλου, όπου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, η Περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Πρόεδρος του Τ.Κ. Κρικέλλου, ο Πρόεδρος της κοινότητας, η συντονίστρια της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Μακρακώμης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Σχολείου Προυσού, ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λαμιαίων, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων των τοπικών κοινωνιών των Δήμων Καρπενησίου και Μακρακώμης, και πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν τα ευρυτανικά βουνά. Στην εκδήλωση αυτή έγινε ενημέρωση των παρευρισκομένων και λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις ώστε να αποτραπεί η καταστροφή των βουνών της Ευρυτανίας και των Αγράφων.

Στήριξη Καρδαμπίκη

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καραμπίκης στηρίζει έμπρακτα την κίνηση αυτή των πολιτών που αφορά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα βουνά της Ευρυτανίας και των Αγράφων. Παρόλο που δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, απέστειλε επιστολή του όπου αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει της προγραμματισμένης συνέλευσης για τη συνέχιση της δράσης ενάντια στην αυθαίρετη εγκατάσταση ΑΠΕ, στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγράφων δηλώνει τη συμπαράσταση στον αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της παραγωγικής μας ικανότητας. […]Δεν πρέπει, λοιπόν, να χαριστεί κανένας βοσκότοπος και κανένα βουνό φυσιολατρικού-οικοτουριστικού ενδιαφέροντος σε επιχειρηματικά συμφέροντα χωρίς περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Κλείνοντας, θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συγκυρία έχει αναδείξει την τεράστια ευαισθητοποίηση πολιτών από όλη την Ελλάδα, ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, διαβιβάζοντας το μήνυμα ότι οι πολίτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στη διαμόρφωση του ρου της ιστορίας, ολοένα και περισσότερο. Πρόκειται για μια κινητοποίηση με οικολογικές και πανανθρώπινες αξίες που ενώνει τον κόσμο με κοινό σκοπό. Ο συγκεκριμένος αγώνας, λοιπόν, δεν αφορά απλά την εναντίωση στην απρόσκοπτη εγκατάσταση ΑΠΕ στα παρθένα βουνά μας, αλλά την ίδια μας τη ζωή».