Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας διοργάνωσε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό παιδικής ζωγραφιάς, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων. Με τη συνεργασία των σχολικών μονάδων και των δασκάλων και παρά του ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, έφτασαν στον Σύλλογο οι ζωγραφιές των παιδιών, γεμίζοντας συγκίνηση και αισιοδοξία για τα μηνύματα αλληλεγγύης και αποδοχής για τα άτομα με αναπηρία, που περιείχαν. Συνολικά έφτασαν 230 παιδικές ζωγραφιές από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία του Καρπενησιού και από τα Δημοτικά Σχολεία Αγράφων, Δυτ Φραγκίσκας και Παλαιοκατούνας.

Ο Σύλλογος θέλοντας να επιβραβεύσει την θερμή ανταπόκριση των παιδιών βράβευσε και με χρηματικά έπαθλα τις ζωγραφιές που ξεχώρισε η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού. Μέσω διαδικτυακής συνεδρίασης που συμμετείχαν η πρόεδρος του Συλλόγου κα Αν. Κριπαση-Μπαρκα, η κα Ευάγ. Παγιαυλα, εκπαιδευτικός ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και η κα Χρυσ. Ντουφεκιά, Κοιν. Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγράφων, αποφάσισαν ομόφωνα να ΄δώσουν το 1ο Βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Αγράφων στην Γ’ τάξη, το 2ο Βραβείο στην Β’ Τάξη ΣΤ’ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και το 3ο Βραβείο μοιράστηκαν με το ίδιο χρηματικό ποσό οι: Ε’ Τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, η Γ’ Τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και η ΣΤ’ Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Τα χρηματικά έπαθλα είναι 300ευρώ για το 1ο Βραβείο, 150 ευρώ το 2ο Βραβείο και από 75 ευρώ θα πάρει η κάθε μια τάξη που κέρδισε το 3ο Βραβείο.

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας για την πολύτιμη βοήθεια της, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για την συμμετοχή τους μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Ο Σύλλογος θα επικοινωνήσει με τα σχολεία για την παραλαβή των βραβείων.