Παρουσίαση στη Λαμία

Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2022στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας παρουσιάστηκε το βιβλίο του Φιλόλογου Δημήτρη Νάτσιου με τίτλο «Ιστορία του Ευρυτανικού Τύπου (1865 – 2021)» σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Φθιώτιδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς.

Ένα πόνημα πάνω στο οποίο ο κ. Νάτσιος εργαζόταν επί σειρά ετών, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει σημαντικό αρχειακό υλικό σε αυτό το βιβλίο – παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές ερευνητών αλλά και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ιστορία του τόπου τους. Στο χώρο υπήρχε έκθεση 150 Ευρυτανικών Εφημερίδων και Περιοδικών, ανάμεσά τους φυσικά και τα πρωτοσέλιδα του Ευρυτανικού Παλμού. Πρόκειται για εφημερίδες ή περιοδικά που ίδρυσαν και εξέδωσαν Ευρυτάνες – Ευρυτανικές Αδελφότητες και Ενώσεις – Ευρυτανικοί Σύλλογοι και Σύνδεσμοι στην Κωνσταντινούπολη, στην Ελλάδα, στην Αμερική, στη Γερμανία και άλλες, που εξεδόθησαν στην Ευρυτανία.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Κωνσταντίνος  Μπαλωμένος Καθηγητής Φυσικός. Πρόκειται για αρχειακή έρευνα 30 ετών που συνέγραψε και εξέδωσε ο κ. Νάτσιος, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR Κεντρικής Ελλάδας, ότι έχει στα σκαριά προς έκδοση, τρία ακόμη βιβλία, αναφορικά με πρωταγωνιστές της τοπικής ιστορίας, ενώ αυτό είναι το 53ο βιβλίο που εκδίδει ο συγγραφέας. Τον συντονισμό της παρουσίασης του βιβλίου, έκανε η Ευρυτάνισσα δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Όλγα Λαθύρη.

Φωτό: STAR Κεντρικής Ελλάδας